15 en 22 september: workshops Beeldbinder bij Boys don't cry, Concordia


Woord en Beeld, 2-delige workshop door kunstenaar Danielle Spoelman

2-delige workshop door kunstenaar Danielle Spoelman, bij de lopende Concordia-expositie Boys don't cry. Locatie: Langestraat 56, Enschede
Aanmelden via Beeldbinder, beeldbinder@icloud.com
 
Bij Concordia is op dit moment de prachtige expositie Boys don’t cry te zien. Een bijzondere combinatie van kunstwerken uitgezocht door Francis Boeske en met teksten van Twan Janssen over de kwetsbaarheid van mannen. Dat nodigt uit om ook zelf met woord en beelden te gaan spelen!

In deze dubbele Beeldbinder-workshop gaan we de eerste keer aan de slag het schrijven van een eigen tekst bij een kunstwerk uit de expositie en de tweede keer gaan we tekenen/illustreren bij een eigen geschreven tekst.
Beeldbinder, Danielle Spoelman leert je op een andere manier naar kunst te kijken: "Ik vertel je niet wat er te zien is maar ik help je om zelf verhalen te ontdekken in het beeld. Deze verhalen verbinden jou op een persoonlijke manier met de kunst. Dat is leuk, spannend en verdiepend. Kunst gaat over wie wij mensen zijn, wie jij bent en wat jij hebt meegemaakt; dat bepaalt ook hoe jij de wereld ziet. Kunst kan daar nog weer een mooie ervaring aan toevoegen."
 
Programma workshops
Workshop 1 - Zondag 15 september: Woord bij Beeld
Hoe schrijf je een mooie tekst bij een beeld? We gaan op de Beeldbinder-manier naar een aantal kunstwerken in de expositie kijken. Ik stel vragen; eenvoudige, grappig, vreemde, en soms moeilijke vragen. Daardoor ontdek je waar het werk voor jou over gaat en wat het met je doet. Daarna gaan we op zoek naar een verhaal of een herinnering over jou dat past bij het werk. Net zoals Twan Janssen mooie teksten bij de werken heeft geschreven. Dat kun jij ook!

Workshop 2 - Zondag 22 september: Beeld bij Woord
Deze middag draaien we het om, we gaan een afbeelding maken bij tekst. De teksten van Twan Janssen zijn prachtig en roepen van alles op in je hoofd. Maar je hebt nu ook je eigen mooie tekst dus die gaan we gebruiken. We gaan hier eerst samen over praten en dan gaat we net als een kunstenaar onderzoeken welke beelden dit bij jou oproept en hoe je dit op papier zou kunnen vangen. Een goede illustrator tekent niet precies wat beschreven is maar zet er een afbeelding naast die het gevoel vangt en een aanvulling is op de tekst. Dat gaan wij ook proberen te doen.
Beide workshop zijn leuk en laagdrempelig. Het gaat mij niet zozeer om het resultaat maar om het plezier in spelen met woorden en beelden. Ik denk dat je na deze twee middagen met een andere blik naar kunst zult kijken. Woorden helpen je om beter te zien, en beelden helpen je om anders te denken!
 
Aanmelden (verplicht) via:
beeldbinder@icloud.com
Deelname aan beide workshops: € 37,50 - inclusief materialen en goodiebag
Ook geschikt voor jongeren vanaf 15 - 18 jaar, zij betalen € 30,00 (vooraf doorgeven svp)
Kun je één van beide dagen niet, maar wil je wel graag meedoen? Neem dan even contact op via bovenstaande mailadres.

Oproep