Uitnodiging tot aanmelding voor deelname ‘Kunst in het Volkspark’ 2019

Uitnodiging tot aanmelding voor deelname ‘Kunst in het Volkspark’ 2019

Zondag 9-6-2019, van 11.00 t/m 17.30 uur Volkspark, Parkweg 49 te Enschede 26 JAAR KUNST IN HET VOLKSPARK

Aanmelden kan via deze link

KunstNonStop is dit jaar aanwezig met een verzamelkraam. Hiervoor selecteren wij enkele professionele Enschedese kunstenaars. Een aparte oproep hiervoor komt binnenkort.

Op 9 juni 2019 vindt de 26e editie van Kunst in het Volkspark plaats. Ook dit jaar ontstaat er weer een prachtig kunstlint voor de bezoekers van het evenement, die op deze wijze langs elke kunstenaar komen. Beeldende kunst - en ook andere kunstvormen - komen in het park én door de gekozen opzet optimaal tot hun recht. Dat weten de bezoekers ook en die komen in grote getale; de laatste jaren zo’n 25.000 op deze bijzondere dag. De stichting Kunst in het Volkspark is ook dit jaar de hoofdsponsors De Twentsche Courant Tubantia en de gemeente Enschede veel dank verschuldigd, aangezien zij het evenement mede mogelijk maken.

KUNST IN HET VOLKSPARKPRIJS
Elk jaar wint één van de deelnemende kunstenaars de “Kunst in het Volksparkprijs”. De deskundige jury gaat
op de dag zelf langs alle deelnemers om te bepalen wie de winnaar wordt. De prijs, die bestaat uit een geldprijs van € 1.500,00 wordt aan het einde van de dag uitgereikt.

DEELNAME
Elk jaar melden zich meer deelnemers aan dan er plaatsen (maximaal 175) beschikbaar zijn; dus moet er geselecteerd worden. De selectiecommissie kiest op basis van kwaliteit (altijd een subjectief gegeven), originaliteit en de verscheidenheid van kunstvormen. Op deze manier krijgen de bezoekers een zo breed mogelijk beeld van de beeldende kunst.

U kunt zich aanmelden middels bijgaand formulier, dat u voor 5 april dient op te sturen naar Kunst in het Volkspark, Postbus 127, 7570 AC Oldenzaal. U kunt maximaal 5 foto’s toevoegen. Het sturen van ander materiaal, zoals catalogus, map of DVD heeft geen zin, want deze worden niet in behandeling genomen en ook niet teruggezonden. Wilt u uw foto’s terugontvangen, dan dient u een voldoende gefrankeerde retourenveloppe
bij te voegen. De selectiecommissie komt in april bij elkaar om een keuze te maken. Daarna informeren wij u.

DEELNEMEN IN DUITSLAND
In september 2017 vond de 1e editie plaats van Kunst im Park. In Ludinghausen, Kreis Coesfeld, is een prachtig park aangelegd die de Burchten Vischering en Lüdinghausen met elkaar verbindt. Lüdinghausen is een belangrijke toeristische trekpleister en trekt jaarlijks veel bezoekers uit het Ruhrgebied. Dortmund ligt op een steenworp afstand. Op het inschrijfformulier kunt u naast deelname aan Kunst in het Volkspark op 9 juni 2019 aangeven of u interesse heeft om ook in Lüdinghausen deel te nemen aan de 3e editie van Kunst im Park op
15 september 2019 onder vergelijkbare condities. U ontvangt dan in 2019 een uitnodiging om deel te nemen.              

INSCHRIJVING
Het inschrijfgeld bedraagt € 80,00 per kraam (4 meter x 1 meter, nokhoogte 2,3 meter). U ontvangt daarvoor
ook een lunchpakket en heel veel aandacht voor uw kunstuiting! Pas na ontvangst van de factuur kunt u betalen. Indien u wordt uitgenodigd als deelnemer verwachten wij dat u de gehele dag aanwezig bent.
Ook dit jaar wordt Kunst in het Volkspark weer een fantastische, grenzen overschrijdende manifestatie met een uitstekende en verrassende beeldende kunst. U kunt daar deel van uitmaken!

Uw inschrijving zien wij met belangstelling tegemoet.
Met vriendelijke groet,
Namens het bestuur van Stichting Kunst in het Volkspark,
Dave Blank, Voorzitter.

Voor informatie kunt u contact opnemen met:

Kunst in het Volkspark via e-mail: info@kunstinhetvolkspark.nl Allez-Y Dienstverlening, Jolanda van Tellegen, 06 - 24 77 97 17

hoofdsponsors: De Twentsche Courant Tubantia, Damsté en gemeente Enschede

Oproep