Oproep Stichting Nooit Weer / Nie wieder 

75 JAAR BEVRIJDING

In 2020 is het vijfenzeventig jaar geleden dat Nederland werd bevrijd van de Duitse bezetting.
Ter gezamenlijke herdenking en viering organiseert Stichting NOOIT WEER/NIE WIEDER een kunstproject.

Zestig banners van 30 Duitse en 30 Nederlandse kunstenaars bevestigd aan bouwhekken van 350 x 200 cm (opgesteld in driehoeken) worden tentoongesteld op openbare buitenlocaties in Duitsland en Nederland.
Locaties: Museum No Hero, Delden (gemeente Hof van Twente): 15 banners van 15 Duitse kunstenaars.
Redemptoristenpark, grens Glanerbrug/Gronau: 15 banners van Duitse en 15 banners van Nederlandse kunstenaars. Kulturelle Begegnungssta?tte Kloster Bentlage, Rheine (D): 15 banners van 15 Nederlandse kunstenaars.
Tentoonstellingsperiode:Begin april t/m eind mei 2020
Stichting NW/NW roept Duitse en Nederlandse kunstenaars op, op het thema een schetsontwerp te maken voor een banner. Dit ontwerp (28 x 14,5 cm op A4-formaat) e?n een beknopte cv moeten uiterlijk 24 oktober a.s. per e-mail of post worden aangeleverd.

Selectie
Een Duitse vakjury selecteert 30 ontwerpen van Nederlandse kunstenaars, een Nederlandse vakjury 30 ontwerpen van Duitse kunstenaars; alle inzendingen worden geanonimiseerd. Opdracht
Aansluitend krijgen de zestig geselecteerde kunstenaars opdracht hun schetsontwerp uit te werken tot een bruikbaar digitaal bestand.

Uitvoering: Stichting NW/NW zorgt voor het printen van de banners, het bevestigen aan de bouwhekken en het plaatsen ervan.
Catalogus: Alle tentoongestelde werken worden opgenomen in een catalogus.
Vergoeding: De geselecteerde kunstenaars ontvangen een vergoeding van € 250
Aan te leveren: - Het schetsontwerp (A4) - De beknopte cv (A4)

E-mailadres jurynwnw@kpnmail.nl Postadres
Jury NW/NW
p/a Vechtlaan 42
7555 KZ HENGELO-NL Vervolg
De geselecteerde kunstenaars ontvangen half november een e-mail met o.a. de specificaties voor het digitaal aanleveren van het uiteindelijke ontwerp. Contact/informatie jurynwnw@kpnmail.nl www.nooitweerniewieder.eu

Oproep