KNS Jubileumtentoonstelling ‘Discomfort’ in HeArtGallery

KunstNonStop bestaat dit jaar 10 jaar! En dat willen we natuurlijk samen met jullie vieren. Daarom organiseren we een grote tentoonstelling in de HeArtGallery in Hengelo van 22 april t/m 3 juni. Bij deze willen we beeldend kunstenaars uit Enschede e.o. uitnodigen om zich voor de expo aan te melden!

Het thema voor de tentoonstelling is ‘Discomfort’.
Kunstenaars worden geacht zich meer en meer op te stellen als ondernemers. Een risico hieraan is dat wat ongemakkelijk is weggepoetst en onschadelijk gemaakt zal worden, want het hoofddoel van een ondernemer is verkopen en de meeste mensen willen alleen iets kopen waar ze denken blij van te worden.
Jammer, vinden we bij KNS: wij houden erg van kunst die niet boven de bank past en waarvan onze nekharen overeind gaan staan. Wij vinden dat professionele beeldende kunst ook die rol zou moeten kunnen vervullen. Dus zoekt KNS voor deze tentoonstelling naar werk waarbij je je ongemakkelijk mag voelen. We willen ruimte geven aan onbehagelijk werk in de breedste zin van het woord. Of het nou gaat om een afwijkend standpunt in een grote maatschappelijke kwestie of om iets kleins en persoonlijks: zoek voor ons in de donkere en stoffige hoekjes van je atelier naar dat wat mensen liever niet willen zien.

Aanmelden voor 18 maart op info@kunstnonstop.nl.

Stuur ons afbeeldingen van het werk dat je wilt laten zien (of een omschrijving als het werk nog niet af is), met daarbij de afmeting, materiaal en jaartal.

Om de deelnemende kunstenaars en hun werk goed tot hun recht te kunnen laten komen willen we kunstenaars de ruimte bieden om meer werk te tonen. Mocht er onvoldoende ruimte zijn om een goede gebalanceerde expositie samen te stellen dan kan het zijn dat KNS een selectie gaat maken. Je hoort voor 25 maart of je werk kan deelnemen.

•    Al het werk is tijdens de expositie verzekerd.
•    De HeArtGallery vraagt 24% commissie bij verkoop.
•    De kunstenaar brengt het werk zelf naar de HeArtGallery op maandag 16 april tussen 13:00 en 17:00 uur en haalt het werk op op maandag 4 juni.
•    Expositie periode: 22 april t/m 3 juni.
•    Opening op zondag 22 april om 15:00 uur.

Oproep