Gezocht: werkruimte voor 1 week en deelnemers aan fotoproject.

Wie helpt deze fotograaf?

Oproep 1.  werkruimte voor 1 week

In de periode februari 2019 toont Fotogalerie Objektief, Stichting voor Fotografie een selectie naaktportretten van mensen uit de regio Overijssel. Ik vroeg me af of u mij via uw organisatie of uw netwerk in Overijssel in contact kunt brengen met iemand die een studio/atelier en slaapruimte ter beschikking heeft waar ik van 10 tm 17 december een week kan werken en verblijven. 

Ik werk zelf als beeldend kunstenaar, afgestudeerd St Joost (2000) en met het medium fotografie en binnen thema’s met sociaal maatschappelijke context. Momenteel werk ik aan twee projecten MALE en HAIR die beide voortkomen uit kunstproject ‘A Muse a Day’ dat ik in 2015 realiseerde met 365 aaneengeschakelde dagen iedere dag een ander gesprek en naaktportret met een voor mij onbekende vrouw. 

September 2017 werd op Unseen Photo het boek (400 pagina’s, Uitgeverij Lecturis) van deze werkperiode gepresenteerd. Voormalig Minister van Volksgezondheid, Cultuur en Wetenschap nam het eerste exemplaar in ontvangst. Aanleiding voor de huidige projecten MALE (mannelijk naakt) en HAIR waren de reacties die op het project volgde.

Sinds eind 2017 tm eind 2019 werk ik aan deze #awareness projecten waar het ‘jezelf tonen’ en ‘functioneren onder groepsdruk' centraal staat. Ik reis door het land en om de vier maanden realiseer ik een tentoonstelling in een gallery-omgeving maar bijvoorbeeld ook een ‘woonkamer-tentoonstelling’ waar het publiek met elkaar in discussie kan gaan. De volgende tentoonstelling en presentatie staat geprogrammeerd voor begin februari 2019 tm eind april bij Fotogalerie Objektief, Stichting voor Fotografie www.fotogalerie-objektief.nl 

In de periode 10 tm 17 december bezoek ik Overijssel en voor deze periode zoek ik een (kleine) verwarmde studio, atelier of werkruimte waar ik kan werken, mensen kan fotograferen en verblijven voor de duur van deze periode. Ik heb een klein budget en kan eventueel een werk ruilen tegen een week werk/woonverblijf.

Oproep 2. Mannen en vrouwen die naakt willen poseren voor de aankomende tentoonstelling

Voor de aankomende tentoonstelling 'Work in progress: MALE. HAIR. -3’ en realisatie van een Photowall bij Fotogalerie Objektief te Enschede wordt gezocht naar mannen en vrouwen die naakt willen poseren voor een artistiek thema. De maand december is ingeruimd voor de opnames en de oproep geldt voor mensen uit Overijssel en aangrenzende regio's.

Informatie

De tentoonstelling 'Work in progress: MALE. HAIR. -3’ is derde presentatie van de fotografsche projecten waarbij onderzoek wordt gedaan naar mannelijk naakt anno 2018 en lichaamshaar bij vrouwen. Beide analoog gefotografeerde series zijn eind 2017 gestart en gaan over bewustzijn en maatschappelijke beeldvorming en beslaan een werkperiode van 2 jaar. De series worden gepresenteerd in tentoonstellingen in Nederland en Belgie en zullen resulteren in een boek.

De resterende 12 maanden reist de kunstenaar door Nederland en België in het kader van dit project. Hiervoor zal hij samenwerken met musea, culturele centra en andere locaties die zich lenen voor fotografe als hedendaagse kunstvorm en dialoog over hedendaagse ideeën over menselijke normen en moraal en invloed van de media hierop.

Recent project A MUSE A DAY 2015-2017

A Muse a Day: 365 opeenvolgende dagen een interview en artistiek naaktportret met een onbekende vrouw in Nederland of België. In 2017 als project gepresenteerd tijdens UNSEEN Photo Fair Amsterdam met bijhorende boekpresentatie (408 pagina’s) met uitgever Lecturis. Voormalig Minister voor Welzijn, Volksgezondheid en Cultuur Hedy d'Ancona nam het eerste exemplaar in ontvangst www.amuseaday.com

REM van den Bosch

Afgestudeerd in 2000 aan de kunstschool Academie St.Joost te Breda en sindsdien in sociale context aan het werk met fotografe en mensen. Residenties en lezingen: RAID Projects, Los Angeles (US), Bethannien, Berlin (DE) and Ateliers '89, Oranjestad (Aruba).

  VOORWAARDEN voor deelname

 -je vindt het interessant om onderdeel te zijn van een fotografsch kunstproject

 -Je bent ouder dan 18

 -enthousiast

 -je hebt je ingelezen in de thematiek en de website bekeken www.remvandenbosch.com

  Ervaring met poseren is geen vereiste

Oproep