Ilse Antoinette Scholten

Verkocht! Deze keer met Ilse Antoinette Scholten.

Ilse verkocht twee werken tijdens Kunst in Ootmarsum.

Hoe ziet je laatst verkochte werk eruit?
Het eerste werk heet 'Lucky huisje Nr. 192-2011'. Het is een toren opgebouwd uit klei en bedrukt met grafieken (linosnedes). Het is steengoed (hoog gestookt) gekleurd met oxides en glazuren. Dit huisje heeft een diameter van 9 centimeter en is 36 centimeter hoog.

Het tweede werk heet 'Maison joie de vivre' (een huis vol levenslust). Het huis heeft geen deur. De vreugde gaat niet weg, maar blijft in het huis, blijft bij je. Dit huis is opgebouwd uit klei en bedrukt met grafieken (linosnedes). Het is steengoed (hoog gestookt) gekleurd met oxides, pigmenten en glazuren. De toren is ongeveer 40 centimer hoog.

Waar komt het terecht?
Lucky huisje staat bij een sportieve wetenschapper uit Nijmegen tussen boeken op een boekenplank. Hij was op de fiets naar Ootmarsum gekomen om wat te zoeken dat hem interesseert.

Maison joie de vivre is nu in de Randstad bij een ouder stel dat een witte kast heeft, waar ze wat voor zochten. Ze zijn speciaal naar Kunst in Ootmarsum gekomen. Opzoek naar een kunstobject.

Wat vind je belangrijk bij de verkoop van een werk?
Dat de klant geniet van je werk. En dat de klant weet waarom je het hebt gemaakt en wat de achtergrond is.

Ik heb heel veel staan, waardoor het normaal wordt om kunst te zien. Maart de klant geniet extra van dat éne stuk. En dat maakt me blij.

Heb je tips voor kunstkopers?
Vaak is het één bepaald kunstwerk wat je trekt. Kijk, vergelijk en ga babbelen met de kunstenaar over het werk wat je interesseert. Ook met de minder spraakzame kunstenaars. Een kunstwerk gaat dan meer leven.

       

Lucky huisje Nr. 192-2011'                        'Maison joie de vivre'

 

Reactie van de koper het Lucky huisje:

Als ik zo je website bekijk, zie ik dat jij het werk van de menselijke zijde bekijkt. Het object waarop meteen mijn oog viel in je Ootmarsum-kraampje, is voor jou deel van een serie grappige huisjes. Het valt me ook op dat je heel subtiel-expressief bent in gezichten vormgeven. Dan is het vast een eye-opener voor je, dat ik het object heel anders zag, al had ik het niet meteen scherp voor de geest. Deze toren is waarlijk een minaret Oezbeekse stijl. Het gaat dan om de 'bouwvorm' en het geglazuurde dak en om de fijne decoratie. Als ik het goed begrijp uit je site, breng je dit soort decoratie aan met linoleum-snede-afdruk (ik ken dat nog wel van school). Dat is sowieso origineel gevonden van je, en in dit geval ook erg speels én strak gelijnd, zo worden het net echte reliëfs.Ik zei dat ik er al meteen een plek voor wist: tussen een bouwstenen toren en kerk. Daar past het nu dus ook thematisch bij. Mooi is ook de minaret in avondzon-tegenlicht, op de boekenplak. Wellicht een leuke foto voor je om te bewaren omdat de decoratie hier goed zichtbaar is. Zeer bedankt, en gegroet.