Nour-Eddine Jarram

 

Hoe ziet je laatst verkochte werk eruit? 

Tijdens mijn laatste expositie bij galerie Maurits van de Laar in Den Haag, heb ik twee tekeningen verkocht, het gaat om twee pastels op papier 60 x 50 cm. (pastelkrijtjes op papier). Een techniek die ik al jaren toepas, naast het schilderen. Edgar Degas en Odilon Redon waren 2 belangrijke kunstenaars, waar ik affiniteit mee heb, als het om het werken met pastel gaat.

De titels zijn in het Frans, "Mepris uit 2010" en "Clairvoyance uit 2012", het eerste betekent minachting/verachting, de tweede: 
Scherpzinnigheid/helderzienheid. De rest moet de toeschouwer zelf maar gaan invullen.

 

Waar komt het terecht?

De pastels zijn aangekocht door het Prenten Kabinet in Leiden voor de collectie tekeningen en prenten. Men heeft in 2011 ook twee pastels van mij aangekocht en in de collectie opgenomen evenals het Teylers Museum.

 

Wat vind je belangrijk bij de verkoop van een werk? 

Het zijn belangrijke instituten in Nederland waar het gaat om werken op papier, het streelt mijn ego dat ik hiervan deel uitmaak. De erkenning is voor mij naast het geld het allerbelangrijkst, het geeft je ook de bevestiging dat je werk er toe doet en dat je op de goede weg bent en dat het een een verzameling waard is. Het werkt zeer motiverend.

 

Heb je tips voor kunstkopers? 

De koper moet gegrepen worden door het werk, en zijn intuïtie laten gelden,niet alleen aan mogelijke toekomstige waarde denken.