Lydia van de Streek

Hoe ziet je laatst verkochte werk eruit? 

In de afgelopen tijd heb ik een aantal series objecten van gietklei gemaakt: een remake van een aantal eerdere ontwerpen en een nieuw ontwerp: een waterpistoolvaasje. Het vaasje is 13 cm hoog, gemaakt uit twee samengevoegde delen en geglazuurd met grijze glazuur. De eerste oplage was 5 stuks. Eén heb ik zelf gehouden, de rest was al verkocht via facebook voordat ik het bij mijn verkooppunten kon brengen. Er 2 opties voor het geval ik nog een oplage maak. 

 

Waar komt het terecht? 

Deze serie is verkocht via facebook, dus het werk is terechtgekomen bij vrienden. Objecten uit mijn andere series zijn nu nog te koop bij de kunstwinkel van Concordia, Langestraat 56 en bij SHOW, Walstraat 6 en via mijn websitewww.lydiavandestreek.nl.

Wat vind je belangrijk bij de verkoop van een werk? 

Ik vind het in het geval van deze serie gietklei belangrijk dat de prijs toegankelijk is. De vaasjes kosten €45, dat is geen enorm hoog bedrag, maar mijn kosten en uurloon heb ik er wel uit. Het is leuk als mensen enthousiast worden van je werk en het graag in huis willen hebben. Dit werk zweeft een beetje op de grens tussen autonoom en toegepast, mijn meer autonome werk is een stuk minder toegankelijk en verkoopt ook niet zo snel, maar dat maak ik net zo graag.

Heb je tips voor kunstkopers?

Koop iets waar je gelukkig van wordt.