Jurgen Kuipers

 

Welke prijs heb je gewonnen?

Ik ben één van de 22 IF Award winnaars van de IBDC, International Bike and Design Competition in Taiwan. De IBDC is een designwedstrijd voor alles gerelateerd aan fietsen. Deze IBDC wordt dit jaar voor de 16e keer gehouden in samenwerking met IF Awards. In totaal waren er een kleine 600 inzendingen. Uit deze 22 winnende ontwerpen worden vervolgens nog 10 ontwerpen geselecteerd voor een extra prijs. De prijsuitreiking hiervan is tijdens de ceremonie op de Taipei Cycle 2013 in maart. Dit is één van de grootste professionele fietsbeurzen ter wereld. Tevens krijgt iedere award winnaar de mogelijkheid om zijn/haar ontwerp te presenteren tijdens de Taipei Cycle 2013 en een plek in de IF catalogus en online exhibition.

 

Met welk werk heb je de prijs gewonnen?

Mijn inzending voor deze designwedstrijd is het fietsontwerp genaamd Sawyer, een fiets met een houten frame en een lowrider geometrie. Ik ben al geruime tijd met dit ontwerp aan het experimenteren vanuit een passie voor 'dingen' op wielen. Eind november heb ik samen met de andere award winnaars deelgenomen aan een workshop in Taichung (Taiwan), georganiseerd door de IBDC/IF Awards, en bedoeld om het ontwerp verder toe te lichten en eventueel aan te passen.
 

Wat  betekent de prijs voor jou?

Deze prijs is bijzonder, met name omdat het werk beoordeeld is door o.a. productdesigners die werken voor grote opdrachtgevers als Audi, BMW en Siemens. Dit bevestigd de kwaliteit van mijn ontwerp. Een aantal van de juryleden waren tevens 'tutors' tijdens de workshops. Mensen met een interessante werkwijze en visie. Een geweldige ervaring en ik heb hier verder goede contacten opgedaan met ontwerpers uit veel verschillende landen. Ik kijk er daarom naar uit om in maart voor de ceremonie en prijsuitreiking naar Taipei te gaan.
 

Hoe ziet je nieuwe werk eruit?

Op het moment ben ik naast grafisch werk een serie 'objecten' compleet aan het maken. Samen met een aantal andere werken is de rode draad in mijn werk de passie voor bouwdozen en vehikels.
Het is een serie waarvoor ik de komende tijd een 'podium' zoek.