Jet Broekstra

 

Waaruit bestond je meest recente opdracht? 

Ik heb het nieuwe Rabobank gebouw ingericht met de kunstcollectie en een daarbijbehorende catalogus. 180 kunstwerken op een mooie manier verdelen en ophangen in een 7 verdiepingen tellend gebouw. Het personeel had natuurlijk ook inspraak. Dit zijn mijn lievelingsopdrachten. Orde scheppen in de chaos. Van wat er is iets moois maken. Zien dat kunstwerken iets met elkaar en/of hun omgeving doen. Het was natuurlijk een nieuw gebouw maar het kwam pas tot leven met kunst aan de muur.

 

Wat vind je belangrijk bij het presenteren van een werk? 

Het belangrijkst voor mij is dat de omgeving dusdanig 'verfraaid' wordt dat de mensen die erin werken of leven er energie van krijgen, blij van worden of misschien wel door geïnspireerd raken. Zelf krijg ik altijd veel energie en goede zin van het proces. Er mee bezig zijn en dat het mooi is als het af is.

 

Heb je tips voor kunstkopers? 

Hang iets op, of zet iets neer, op een plek waar je vaak langs komt. Als je oog blijft haken dan is het goed. Daarna kun je het eventueel op een plek hangen waar je er goed naar kan kijken. Bij een goed kunstwerk, dat is meestal iets anders dan een canvasje van de IKEA, zie je af en toe iets nieuws. Mocht je toch een foto van je kinderen op willen hangen zorg dan dat het er een is met een mooie herinnering.