30-11-13

Erna Reiken

 

Erna Reiken verkocht niet één maar een hele boel werken door middel van crowdfunding.

Hoe kwam deze verkoop tot stand?

Ik heb onlangs besloten dat ik niet alleen zelf creatief wil zijn als beeldend kunstenaar, maar ook anderen wil laten zien dat creatief denken een essentiële vaardigheid is. Dat geldt niet alleen voor kunstenaars, maar voor iedereen. Echt iedereen. Ik wil daarover trainingen, workshops en advies geven, bijvoorbeeld in het onderwijs en aan ondernemers. Om nog beter te worden hierin, wilde ik dit najaar een trainersopleiding in Creatief Denken volgen. Maar die kon ik zelf niet betalen. 

Waar gaat het werk naar toe?

Ik ben vooral blij dat de verkochte werken nu op plekken terecht komen waar ze opgehangen zullen worden, in plaats van bij mij in het archief te staan. Toen ik ze maakte kon ik nog niet vermoeden dat ze me zouden helpen om een nieuwe stap in mijn creatieve carrière te financieren. Prachtig hoe alles zo op z’n plek valt. 

Wat levert het op? 

Door middel van crowdfunding, waarbij ik mijn eigen kunstwerken verkoop tegen een lager bedrag dan normaal, is het me gelukt om binnen twee weken het benodigde bedrag (en nog een beetje meer) van 3.500,- Euro bij elkaar te krijgen. Ongelooflijk. Ik had echt geen idee wat ik er van moest verwachten toen ik begon, maar dat het zo’n succes werd had ik niet durven dromen.