Kunstenaars Enschede

Klik op de afbeelding om het volledige beeld te zien

Dario Scapitta

Dario Scapitta werd geboren op 4 september 1975 in Valenza (Italië), de hoofdstad van de Italiaanse goudsmeden. In Valenze begon Scapitta aan zijn studie sieraden ontwerp. Vervolgens trok hij naar Milaan waar hij verder studeerde aan de Academie voor Schone Kunsten van Brera op de afdeling set design en interieurarchitectuur. Sinds oktober 2010 is Scapitta woonachtig in Enschede.


Dario Scapitta over zijn ontwerppraktijk: "Al meer dan tien jaar heb ik gewijd aan sieraden ontwerpen, onderzoek naar nieuwe trends, zoals kleuren, materialen en vormen. Ervaring kan ik de bredere eisen van de klant, die het werk in opdracht door te beginnen met schetsen en concept aan, op zoek naar geschikte materialen aan de uiteindelijke item. Altijd met behulp van verschillende materialen, gemaakt elk object uniek is en anders dan anderen. De verscheidenheid van de gebruikte materialen geeft nog meer glamour en de persoonlijkheid aan het object.

Creativiteit en originaliteit zijn de basis van mijn werk, altijd klaar om mijn klanten te kunnen voldoen, met een verhouding van professionaliteit, veiligheid en privacy.