Kunstenaars Enschede

Klik op de afbeelding om het volledige beeld te zien

Louk van Kooten

Galerie & atelier zijn geopend op dinsdag t/m zaterdag van 10.00  - 17.00 uur en op afspraak.


Sinds 2004 werken Louk van Kooten (1946) en Maria Hofer (1947) als kunstenaarspaar samen. Na haar VUT als docent bedrijfseconomie bij de Niederösterreichische Landes Landwirtschaftskammer in St. Pölten, is deze Oostenrijkse van Wenen naar Enschede verhuisd, waar zij haar oude liefde, het vervaardigen van sieraden, nieuw leven heeft ingeblazen. Hierbij geholpen door Louk, die o.a. een goudsmid en kunstacademie opleiding heeft, werd het mogelijk haar producten verder te professionaliseren.


Het oeuvre van Louk en Maria is zeer omvangrijk en omvat sieraden, diorama’s,  scènerieën en fotografie. Ook maken zij voor het bedrijfsleven grafische ontwerpen en objecten. Maria’s  collectie bestaat o.a. uit  in zilverdraad gebreide colliers, armbanden, ringen, broches, kragen, BH’s, hesjes, stropdassen en vlinderstrikjes. Louk’s nieuwste collectie bestaat uit stukken drijfhout, waaruit hij met goud, zilver, parels, edelstenen en bladgoud zeer moderne, innovatie sieraden heeft gemaakt.
Met deze kunstobjecten exposeren zij samen of alleen bij galerieën in o.a. Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Hongarije, ja zelfs Japan. Ook presenteren zij hun producten regelmatig op kunstbeurzen in binnen en buitenland.


Het atelier in de Spinnerij Oosterveld is normaliter geopend van woensdag tot vrijdag van 10 tot 16 uur. Het is wel verstandig voor een eventueel bezoek even een telefonische afspraak te maken op telefoonnummer 053-4332211 of op het mobiele.nummer 0626-388992.