Kunstenaars Enschede

Klik op de afbeelding om het volledige beeld te zien

Christel Burghoorn

Christel Burghoorn, Kunst & Glaswerk

 

Copyright © Christel Burghoorn 2018 All Rights Reserved

Christel Burghoorn is als beeldend kunstenaar vooral gespecialiseerd in gebrandschilderd glas in lood. Sinds afronding van haar studie aan de kunstacademie AKI in Enschede bij de vakgroep Gemengde Media in 1994 is Christel met haar kunstenaarspraktijk gevestigd in Enschede.

Christel Burghoorn haalt inspiratie uit de natuur, licht en donker, vloeibaar versus vaste vorm, voortbeweging en transparantie. Daarnaast heeft haar werk een symbolische laag, waarbij mystiek samengaat met alledaagse onderwerpen zoals kleine dagelijkse dingen die haar opvallen.

 

Christel maakt kunstwerken en glas in lood in zo breed mogelijke toepassingen. Soms gecombineerd met andere materialen zoals hout, staal en RVS, en in 2D en 3D.  Zij werkt in opdracht, voor exposities en aan vrij werk.  Ambachtelijk handwerk, waarvan sommige technieken al eeuwen onveranderd gebruikt worden, zoals brandschilderen. Opdrachtgevers voor haar kunstwerken variëren van bedrijven, gemeente, particulieren en stichtingen.

Voor grote en kleine kunstwerken en projecten kunt u terecht bij Christel Burghoorn. Ook voor geboorte-, huwelijks-, rouw- en relatiegeschenken. U kunt zelf als opdrachtgever een idee of kleursuggestie aandragen, of de kunstenaar opdracht geven een ontwerp te maken voor een specifieke ruimte of plek.

 

Sinds eind april 2014 is het Kunst & Glaswerk atelier te vinden aan de Pijlhovestraat 22 in Enschede.

 

Website: www.kunstenglaswerk.nl - E-mail: info@kunstenglaswerk.nl - Adres: Pijlhovestraat 22, 7521VT Enschede - tel: 0031 628891310

 

Christel Burghoorn, Enjoy the Crisis

Enjoy the Crisis ontstond in 2010 als gevolg van het uit de voegen groeien van het kunstenaarschap van Christel Burghoorn. Christel vond op anti-kraak basis een atelier in de binnenstad van Enschede op de Noorderhagen in de Fabrieksschool. In de ruimte naast haar atelier heeft zij hier de toenmalige expositieruimte Enjoy the Crisis Toonzaal voor Kunst gecreëerd, waar zij ongeveer 4 jaar elke maand een expositie organiseerde voor andere kunstenaars, variërend in gebruikte media. Daarnaast werden hier lezingen, concerten, vergaderingen, en kunstgebonden evenementen en festiviteiten gehouden. Toen na 4 jaar het gebruik van de Fabrieksschool beëindigd werd, heeft Christel enkele maanden haar atelier naar de Meeuwenstraat(in bewonersbedrijf Beien) verhuisd, waar een begin werd gemaakt om Enjoy the Crisis in andere vorm voort te zetten. Hier onstond de Enjoy the Crisis Verticale Proeftuin waarvan eind 2013 een presentatie werd gehouden., die later verhuisde naar het Natura Docet Museum in Denekamp. Inmiddels is de naam uitgegroeid tot Enjoy the Crisis Grow your own Food, waarbij Christel het zelf verbouwen van groente, hiermee en met wildgeplukte groente koken, inmaken en fermenteren doceerd in workshops.

Website: www.enjoythecrisis.blogspot.nl - E-mail: enjoythecrisis@gmail.com - Adres: Pijlhovestraat 22, 7521VT Enschede - Telefoon: 0031 628891310.

 

 

 

 

 

 


3 september t/m 11 oktober: Annemarie Huirne en Christel Burghoorn, Impulse Wageningen