Kunstenaars Enschede

  Klik op de afbeelding om het volledige beeld te zien

  Hans Scholte In 't Hoff

  Hans Scholte in ’t Hoff (geboren 1945 te Enschede) studeerde van 1964 – 1968 aan de AKI, Academie voor Kunst en Industrie te Enschede. Naast zijn studie grafisch ontwerpen en industrieel vormgeven, besteedde hij veel tijd aan de schilderkunst. 


  Was van1970 t/m juni 2006 werkzaam als succesvol Grafisch ontwerper/Art Director in de reclame/communicatie branche, zowel in dienstverband (diverse bureaus), als freelancer en (mede) eigenaar van het creatief communicatie bureau LSCC te Lochem nu bekend onder de naam Home of Happy Brands. 

  In juni 2006 de reclame verlaten om terug te keren naar zijn passie, de schilderkunst.

  Schildert zowel in surrealistische, magisch realistische, figuratieve en abstracte stijl. Gaat uit van zijn eigen emotie in het bewuste en onderbewuste.

  In zijn surrealistisch werk zet hij elementen in een geheel eigenzinnige omgeving, waardoor er een absurd beeld ontstaat, die gebaseerd kan zijn op een bepaald thema. 
  In zijn magische realisme gebruikt hij vormen en elementen uit de realiteit, maar brengt deze op een ongewone manier samen. Hierdoor ontstaat er een eigen fantasie beeld. In zijn abstracte werken wordt meestal gebruik gemaakt van organische vormen en primaire kleuren. Hij begint meestal met ronde vormen (niets wordt rechthoekig geboren) die spontaan bij hem opkomen, maar tijdens het proces laat hij het toeval toe, stuur het bij en komt tot een uiteindelijk resultaat.

  In het figuratieve werk is de spontaniteit, de snelheid en directheid en de kracht van het neerzetten van de figuren, vlakken, lijnen en kleuren een belangrijk uitgangspunt.

  Naast het schilderen houd hij zich bezig met grafiek (etsen en lino's) en met Landart projecten.


  3 april t/m 4 mei: Hans Scholte in 't Hoff, Deventer