Kunstenaars Enschede

Klik op de afbeelding om het volledige beeld te zien

Adrienne Van Wartum

Adrienne van Wartum is in 1985 afgestudeerd aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Arnhem, een 5-jarige opleiding tot beeldend kunstenaar en eerstegraads docent tekenen, schilderen en kunstgeschiedenis.Daarna was zij deels werkzaam in het middelbaar onderwijs, bij creativiteitscentra en met het organiseren van regelmatige exposities.In 2005 heeft zij zich met haar atelier in Enschede gevestigd en daar geeft zij cursussen en workshops tekenen, schilderen en druktechnieken. De cursussen zijn doorlopend, de workshops maandelijks, met bepaald thema of techniek, of op verzoek. Ook trekt zij in de zomermaanden met groepen de natuur in. De door Adrienne opgezette kunstuitleen geeft velen de mogelijkheid te genieten van haar werk en tegelijkertijd te sparen voor een aanschaf. Door het gebruik van verschillende materialen en technieken, en de diversiteit aan onderwerpen is haar verzameling kunstwerken steeds weer kleurrijk, vernieuwend en gevarieerd!

In haar atelier organiseert zij regelmatig open atelierweekenden, informatiedagen en exposities.Tegelijkertijd hangt haar werk af en toe op locaties in Enschede.

De muurschilderingen van vrolijk gekleurde dieren op de kinderafdeling van het Vrouw Kind Centrum van het MST in Enschede zijn ook van haar hand.