Kunstenaars Enschede

Klik op de afbeelding om het volledige beeld te zien

Denise Bosma

"Als multidisciplinair kunstenaar werk ik altijd vanuit een eigen behoefte en persoonlijke ontwikkeling. Ik maak wat op dat moment nodig is.

Tijdens mijn studie aan het CABK Kampen-Zwolle (2003-2008), werden grote ruimtelijke installaties datgene wat moest. Ergens in kunnen stappen, een werk fysiek ervaren, dat was het streven. Mooie materialen zoeken die elkaar versterken en die een associatief vermogen hebben. Ook het maken van sculpturen houdt mij bezig, deze verkeren vaak op de grens van statisch object en draagbaar voorwerp. Tekenen is echter altijd mijn rode draad gebleven en op het moment mijn grootste bezigheid."

De potloodtekeningen Portret #1 #2 #4 #5 allen 87 bij 127 cm in formaat. Portretten gebaseerd op oude familiealbums. "Door middel van het tekenen van mijn voorouders, hoop ik antwoorden te vinden in de zoektocht naar mijn identiteit. Door te tekenen leer ik kennen en zie ik zoveel mogelijk lagen van de foto en een leven.

"Borduurwerk 'Hazenlip' 1.30 bij 1.90 m en Tekening op textiel met kralen 'Psoriasis' 1.80 bij 2.30m"in mijn fascinatie voor wat schoonheid is, zoek ik de grens op in thema en techniek. Wat als afstotelijk wordt ervaren voer ik uit in fijne en mooie technieken zoals borduurtechniek en kralen zetten. Wanneer wordt de grens bereikt en wordt iets aantrekkelijks iets afstotelijks.