PLANETART

adres:Noorderhagen 11
7511 EJ Enschede
e-mailadres:planetart@planet.nl
website:Planetart.nl
openingstijden:Etalage-expositie
contactpersoon:Kees de Groot
frequentie:Wordt per expositie bepaald.
oppervlakte:Etalage expositie en billboard.
huisvesting:Permanent
type werk:Ruimtelijk en plat.
type exposant:Studenten, jong talent, outsider artists, uitvinders, techneuten, wereldberoemde kunstenmakers en andere artiesten, straatmuzikanten, experimentele wetenschappers etc.
inschrijving/uitnodiging:Exposanten kunnen zich aanmelden, ook worden ze gevraagd
exposeren tegen betaling:PLANETART geeft onkostenvergoeding
provisie:In overleg en naar gelang de activiteiten divers.
voorwaarden:

PLANETART streeft naar promotie en presentatie van actuele, hedendaagse kunst, als kritische en vernieuwende, immateriële waarde aan de maatschappij. 


De activiteiten beslaan een breed spectrum aan disciplines en invalshoeken, inherent aan de diverse ontwikkelingen en verschuivingen in de sociale en elektronische (sub)cultuur en populaire cultuur, in Nederland en daarbuiten.
PLANETART reflecteert en presenteert met haar programma's op een geheel eigen en onderscheidende wijze, en brengt multimediale, geëngageerde kunst met een laagdrempelig karakter.

uitstraling:PLANETART zoekt nieuwe mogelijkheden om met kunst te confronteren, te verwonderen en te inspireren. Bij grotere evenementen worden meerdere disciplines gecombineerd in een totaalomgeving, een gesammt-kunstwerk waarin deze onderdelen versmelten tot een unieke ervaring, die is opgebouwd uit losse, op zichzelf terug te leiden componenten en combinaties. 
bijzonderheden:

Vanaf 2007 heeft PLANETART haar activiteiten uitgebreid met structurele programmering in Amsterdam. Hier zet de stichting een tentoonstellingsbeleid uit in de entreehal van het voormalige Volkskrantgebouw, miv september 2008. Daarnaast blijft PLANETART actief met het organiseren van grotere festivals, manifestaties en andere projecten, zoals onlangs: GOGBOT festival editie Steampunk, de Kraakmoskee, presentaties op PICNIC, TodaysArt, Kunstvlaai, ISEA.

Over Volkskrantgebouw

PLANETART Medialab / Artspace in het Volkskrantgebouw is een nieuw bruisend platform voor jonge kunstenaars, internationaal talent en kritische, geëngageerde multi mediakunst waar nieuwe technologieën, massamedia en populaire cultuur centraal staan.

Oproep