Kunstenaarsinitiatief B93

adres:Hoge Bothofstraat 166
7511 ZE Enschede
telefoon:053 4303831
e-mail:carteblanche@b93.nl
website:www.b93.nl
openingstijden:Tijdens de opening op elke eerste woensdag van de maand vanaf 20.00 uur en op afspraak.
contactpersoon:Erik Put en Dagmar Veldhuis
frequentie:Openingen zijn altijd de eerste woensdag van de maand, waarna het werk 3 weken blijft en het te bezichtigen is op afspraak
oppervlakte:De muren hebben bij elkaar een lengte van 15,75 m. De hoogte varieert. Zie onderstaande plattegrondjes. De vloeroppervlakte is ongeveer 30 m2.
aantal bezoekers:Het bezoekersaantal wisselt per expositie, maar is gemiddeld zo’n 40 bezoekers per expositie. B93 richt zich zowel op buurtbewoners als regionaal en nationaal publiek. Mede door het verblijf van kunstenaars uit het buitenland in de gastateliers is het publiek gemêleerd.
huisvesting:Permanent
type werk:Het werk varieert van ruimtelijk, plat, installaties tot mediakunst.
type exposant:Het streven is vernieuwend werk te laten zien, leeftijd en dergelijke is hierbij geen criterium, wel de kwaliteit van het werk en dus de mate van vernieuwing. Ook studenten krijgen de ruimte om in Carte Blanche aan het werk te gaan.
inschrijving/uitnodiging:Mensen kunnen hun portfolio/website mailen naar bovengenoemd mailadres. Ook komen viavia contacten tot stand voor exposities. De Carte Blanche organisatie beslist over het al dan niet exposeren.
exposeren tegen betaling:nee
provisie:nee
voorwaarden:Er zijn geen voorwaarden met betrekking tot het exposeren, wel een aantal dingen waar de exposant kennis van moet nemen: Exposanten kunnen gratis exposeren, het werk is niet verzekerd, Men krijgt de ruimte tot zijn beschikking en er wordt een uitnodiging gemaakt. De kunstenaar levert een afbeelding aan voor deze uitnodiging.
uitstraling:B93 is gevestigd in een oud schoolgebouw net binnen de singel van Enschede (5 minuten fietsen vanuit het centrum).De expositieruimte is gelegen op de begane grond van het pand.
bijzonderheden:

Stichting B93 is een kunstenaarsinitiatief. De stichting is opgericht in 1993 en heeft als doel het beheren van ateliers en het ondersteunen van kunstenaars doormiddel van verschillende faciliteiten en projecten.

De stichting verhuurt zes werkplaatsen aan tien beeldend kunstenaars en daarnaast zijn er in het pand twee gastateliers met woonruimte aanwezig die door de gemeente Enschede beheerd worden. De gastateliers worden voornamelijk gebruikt door kunstenaars uit het buitenland, daarnaast kunnen er ook projecten door kunstenaars uit de regio gerealiseerd worden. De duur van een gastverblijf varieert van een maand tot een half jaar. Vaste gasten zijn de kunstenaars die naar Enschede komen voor het Europese Pepiniere Project.


Naast het verhuren van atelier ruimte biedt B93 verschillende faciliteiten voor kunstenaars. Zo is er een hoogdrukpers, een digitale werkplaats, een presentatieruimte en leestafel waar kunstenaars elkaar kunnen ontmoeten en van gedachte kunnen wisselen. De digitale werkplaats en de hoogdrukpers mogen zowel door mensen van B93, als door andere kunstenaars gebruikt worden. Ook voor de tentoonstellingsruimte geldt dat zowel B93 kunstenaars, als kunstenaars van buiten de stichting worden uitgenodigd voor een presentatie.
B93 organiseerde in 2010 2 keer een kunstenaarsdebat, 1 keer een tv-diner en lanceerde haar B93-magazine met een releaseparty.

Oproep