Huis van Tuinen


adres:Schurinksweg 65
7523AP Enschede
e-mailadres:info@huisvantuinen.com
website:www.huisvantuinen.com
openingstijden:Op aanvraag via telefoon of mail. Daarnaast betstaat een groot deel van de expositieruimte uit etalagegalerie, die dus 24 uur per dag te bezichtigen is.
contactpersoon:Stefanie van Tuinen
frequentie:Exposities zijn er per gelegenheid. Dus als zich nieuwe projecten aandienen, er een activiteit in de wijk wordt georganiseerd, of als er aangehaakt kan worden bij bijvoorbeeld de Lonnekerkunstroute, etc.
oppervlakte:15m2 Vloeroppervlakte
De wand die van buiten te zien is beslaat 12 m2. Hetzelfde oppervlakte geldt voor de binnenkant. Eventueel kan er nog iets opgehangen worden op de wand van de achterkant van de boekenkast die tevens als afsluiting dient van de ruimte.
aantal bezoekers:Per activiteit zijn er ongeveer 50 bezoekers. Andere bezoekers zijn overwegend bezoekers voor het Roombeek.
huisvesting:Permanent, galerie aan huis.
type werk:In de expositieruimte wordt divers werk getoond, variërend van animatie, mediakunst, plat, ruimtelijk, fotografie. Rode draad bij het getoonde werk is dat het om werk gaat dat taal(schrift) en beeld verbindt.
type exposant:Het soort exposant is een intuïtieve keuze. Belangrijk is dat het past bij de visie van huisvantuinen. In dien mogelijk gaat ze graag ze een samenwerking aan met exposanten.
inschrijving/uitnodiging:Het is mogelijk een portfolio op te sturen. Huis van tuinen beslist dan of het binnen de visie past. Verder staat ze open voor vragen en initiatieven. Daarnaast lift ze mee op andere initiatieven die zich in het Roombeek afspelen.
exposeren tegen betaling:nee
provisie:Dit is nog in ontwikkeling. Dit zal per persoon verschillend zijn.
voorwaarden:Afspraken worden mondeling gemaakt.
uitstraling:Huis van Tuinen is een galerie aan huis die uitkijkt op het in aanbouw zijnde Cremer.
De ruimte is in de eerste plaats etalagegalerie en werkplek/atelier. Bij gelegenheid wordt de ruimte opengesteld en wordt er ook werk binnen getoond. In de warmere maanden kan ook werk in de aangrenzende tuin geëxposeerd worden.
Naast het grote Cremer wil zij op een verstildere manier aandacht vragen voor werk.
bijzonderheden:Stefanie van Tuinen is dichter en beeldend kunstenaar. Ze was betrokken bij de stadsopera MAAK! En deed hiervoor o.a. het décor, de coördinatie en was acteur/zangeres.
Ze denkt graag mee over initiatieven die te maken hebben met of lopen langs de cultuurmijl/route.
Oproep