Galerie Broekhuis


adres:Marktstraat 12
telefoon:053-4325210
e-mailadres:enschede@boekhandelbroekhuis.nl
website:www.boekhandelbroekhuis.nl
openingstijden:ma. 12.00 - 18.00 uur, di. t/m vrij. 9.30 - 18.00 uur ?do. koopavond tot 21.00 uur, za. 9.30 - 17.00 uur
contactpersoon:Mikos Teuben
frequentie:De expositieduur is 6 weken.
oppervlakte:

Het vloeroppervlak is ongeveer 180 m2
Er zijn verschillende muren beschikbaar. Twee daarvan zijn ongeveer 7 meter lang. Er is een muurtje van 3 en een van 2 meter. Daarnaast staan er in de ruimte nog twee muurtjes die aan beide kanten te gebruiken zijn. Deze zijn 2 meter breed.


Over de volledige lengte van de ruimte is een grote raampartij.

aantal bezoekers:Gemiddeld zo’n 250 bezoekers per tentoonstelling.
huisvesting:De boekhandel gaat volgend jaar verhuizen. Het is nog onbekend of de expositieruimte dan wordt voortgezet
type werk:Het werk dat te zien is in Broekhuis is gevarieerd. Het loopt uiteen van schilderijen, fotografie, mediakunst, beelden, installaties, etc.
type exposant:Het soort exposant was altijd enorm gevarieerd, van alle leeftijden etc. Nu wordt gekeken naar jonge beginnende kunstenaars en studenten van de Aki die de mogelijkheid geboden wordt om te leren exposeren.  
inschrijving/uitnodiging:Mensen kunnen langskomen of een mail sturen naar bovenstaand mailadres. Dan volgt een oriënterend gesprek waarin de mogelijkheden besproken worden. Daarnaast worden er mensen geselecteerd naar aanleiding van atelierbezoeken en portfolio.
exposeren tegen betaling:Nee. Zie voorwaarden voor exposeren
provisie:25%
voorwaarden:De exposant betaalt de uitnodigingen en de opening zelf. Opening vindt plaats naar eigen inzicht, en hoeft dus niet.
uitstraling:

De expositieruimte is gelegen op de tweede verdieping van de boekhandel. Dit is de eerste functie van het pand, en dat straalt het ook uit. Wie verder kijkt en ook de eerste verdieping bezoekt komt dan in aanraking met een aanwijsbord die de bezoeker wijst op de expositie in het hoger gelegen gedeelte.


De ruimte zelf is groot, uitnodigend, toegankelijk en licht. Dit komt met name door de ruimtebrede ramen aan de ene kant van de ruimte.

bijzonderheden:De expositieruimte is gelegen op de 2de verdieping van de boekhandel. Het is de grootste expositieruimte in het centrum.
Werkt jaarlijks samen met de AKI eindexamens. Werkt samen met fotogalerie Objectief.
Oproep