Minkmaat Ateliers

Ruimte en rust

Het mooie oude schoolgebouw aan de Minkmaatstraat 15A, dat inmiddels op de lijst van gemeentelijke monumenten staat, wordt al ruim 25 jaar verhuurd als ateliervoorziening voor beeldende kunstenaars. In de school zijn 7 zeer ruime oude schoollokalen beschikbaar als werkruimte. In de grote centrale geheel gerenoveerde gang kunnen tentoonstellingen worden georganiseerd. Alle werkruimten zijn voorzien van centrale verwarming, stromend water en grote ramen die uitkijken op de romantische oude tuin die het gebouw omgeeft. De grote van de werkruimten varieert onderling iets maar de meeste lokalen hebben een vloeroppervlakte van 7,5 x 8,5 meter. De hoogte is over al ruim 5 meter, dus heel geschikt voor (het aanbrengen van) split-level. 

De huurprijs is momenteel ongeveer 300 euro per maand incluis energiekosten. Het is eventueel mogelijk om een werkruimte (en dus de huurprijs) te delen.

Organisatie en doelstelling

De Gemeente Enschede is eigenaar van het gebouw en draagt zorg voor het buitenonderhoud. 
Beheer, organisatie, binnenonderhoud en tuinonderhoud e.d. worden op ideële basis gedaan door bestuur en huurders van ‘Stichting Ateliers de Werkhaven’. De voornaamste doelstelling van die stichting is het beschikbaar stellen en beheren van betaalbare werkruimtes die geschikt zijn voor professioneel werkende beeldend kunstenaars. De stichting beheert ook een ander oud schoolgebouw en gemeentelijk monument, aan de Borstelweg (dit is de oorspronkelijke ‘Werkhaven’). In de gebouwen werken kunstenaars in allerlei disciplines, die variëren van schilderen, beeldhouwen, fotografie en film tot het maken van installaties, muziekinstrumenten, decors en meubels etc. Vast staat in ieder geval dat de kunstenaars die in de gebouwen werken een bijdrage leveren aan de realisatie van een gevarieerde culturele klimaat in Enschede. 

Interesse?

Als je in aanmerking wilt komen voor een vrijkomend atelier bij de Minkmaatateliers, schrijf je dan in. Dan kom je op een wachtlijst en wordt je op de hoogte gehouden van vrijkomende ateliers. Het inschrijfformulier is te vinden op de site onder de knop ‘contact’.

Voor meer informatie over de Minkmaatateliers kun je terecht bij Monique Bosman (email: mbosmanworks@gmail.com, tel. 053 – 4331849)

Minkmaatateliers 

Minkmaatstraat 15A (binnen de singel)

7514EA Enschede

053-4331849

Oproep