Kunstenaarsinitiatief B93

Stichting B93 is een atelierstichting en kunstenaarsinitiatief, opgericht in 1993, en heeft als doelstelling het beheren van ateliers en het ondersteunen van kunstenaars middels faciliteiten en projecten.


Binnen het gebouw hebben 10 kunstenaars een werkplek. Daarnaast zijn er twee gastateliers aanwezig, waar buitenlandse kunstenaars voor enkele maanden kunnen wonen en werken. Vaste gasten zijn de kunstenaars die naar Enschede komen voor het Europese Pepiniere Project.
Kenmerkend voor de Stichting zijn de gezamenlijke initiatieven en discussies tussen de kunstenaars onderling en het internationale karakter. Dit internationale karakter komt voort uit de contacten via de gastateliers.


Naast atelierstichting wil B93 zich profileren als kunstenaarsinitiatief. Als kunstenaarsinitiatief organiseert de stichting manifestaties, exposities en andere activiteiten in Enschede en buiten de regio. In de hal van het pand aan de Hoge Bothofstraat organiseert B93 maandelijks  exposities onde de titel Carte Blanche. Bij deze exposities wordt er gefocust op Het Experiment, jonge beginnende kunstenaars (o.a. van de AKI en DAI) worden uitgenodigd om hier te exposeren.


B93 wil een bruisende plek zijn waar de B93 kunstenaars geconcentreerd hun werk kunnen ontwikkelen, experimentele projecten uitgevoerd kunnen worden, prikkelende tentoonstellingen te zien zijn en waar daarnaast ook nog eens veel plaats is voor discussie en gezelligheid.

Stichting B93
Hoge Bothofstraat 166
7511 ZE Enschede
053 4303831
www.B93.nl

Oproep