Ateliers de Werkhaven

Stichting Ateliers de Kunsthaven verhuurt al bijna 30 jaar atelierruimte aan professionele beeldend kunstenaars van allerlei disciplines, variërend van schilderen, beeldhouwen, fotografie, installaties en meubelmaken tot decorbouw en mediakunst. Het beschikbaar stellen en beheren van betaalbare werkruimtes die geschikt zijn voor beeldend kunstenaars is de voornaamste doelstelling van de stichting.


De laatste jaren bestond bij bestuur en  huurders van de stichting de behoefte meer naar buiten te treden.  Nadat de stichting eerst voor grondige renovatie van de  verwaarloosde binnenruimtes zorgde is het gebouw nu veel aantrekkelijker om bezocht te worden door een groter publiek. De huurders van de Kunsthaven aan de Borstelweg organiseren jaarlijks een grote open huis tentoonstelling en diverse kunstenaars in het gebouw verzorgen lessen en workshops in hun atelierruimtes.


De waarde van de bijdrage die onze kunstenaars met hun werk en diverse activiteiten leveren aan de ontwikkeling van het culturele klimaat in Enschede en Twente is niet te meten of in cijfers uit te drukken. Wat vast staat is in ieder geval  dat zij een structurele bijdrage leveren aan de realisatie van een gevarieerd cultuurklimaat van onze stad.


Atelierhuur:
Wil je in de toekomst als een van de eersten in aanmerking komen voor een vrijkomend atelier bij Stichting Ateliers De Kunsthaven, kies dan nú voor een inschrijving. Je komt dan op een wachtlijst, en je wordt rechtstreeks op de hoogte gehouden van vrijkomende ateliers. Het inschrijfformulier is te vinden op de site onder de knop ‘contact’.

www.dekunsthaven.nl

 

Stichting Ateliers de Werkhaven
De Werkhaven
Borstelweg 29
7545 MR Enschede
053-7850478

Minkmaatateliers
Minkmaatstraat 15
7514 EA Enschede
053- 4331849

Oproep