Ateliergebouw 6Sprong aan de Roombeek

In de 6Sprong aan de Roombeek worden de ateliers bevolkt door een twintigtal kunstenaars met verschillende disciplines. Er is een goede mix tussen nieuwe aanwas en oude garde ontstaan en de diversiteit aan kunstvormen is groot. Er worden schilderijen, beeldhouwwerken, textiel, grafiek, keramiek en ruimtelijk werk gemaakt en ook zangles gegeven.

Sinds de feestelijke open dag van 5 november 2011 is er in de ateliers van de 6Sprong aan de Roombeek een positieve atmosfeer ontstaan. Dit is te merken aan de uiteenlopende activiteiten, die sindsdien hebben plaatsgevonden.

Sinds mei 2014 hebben we De kunstwinkel waar kunstvoorwerpen van kunstenaars uit Enschede en omgeving verkocht worden tot een maximum bedrag van € 100,-. 

De Kunstwinkel is elke zaterdag geopend van 14:00 - 17:00 uur. In de toekomst komt daar ook de kunstuitleen bij.

In 2015 starten we met een nieuwe reeks exposities. Vier keer per jaar vindt er een dubbelexpositie in De Kunstwinkel plaats met een gerenommeerde kunstenaar samen met een nieuw talent die net is afgestudeerd of nog studeert.

Eén keer per jaar wordt er een groepsexpositie gehouden van de aan de winkel deelnemende kunstenaars. Ook nieuw is het Kunst Magazijn, waar vijf keer per jaar de kunstenaars van de 6sprong exposeren..

Bij elke opening is er in de hal van de 6sprong een muziek optreden.

Elk voorjaar opent het ateliergebouw haar deuren op de open dag. En is iedereen welkom om kennis te maken met de kunstenaars, de kunstwinkel en de workshops die er gegeven worden.

Website: roombeekdezessprong.nl
Facebook: Ateliers De Zessprong aan de Roombeek
Twitter: @6sprongroombeek

Oproep