Jan Lange

Bron: huis-aan-huiskrant Hart van Enschede 

Cultuurcoach Jacintha Blom brengt kunst uit Enschede onder de aandacht in de rubriek ‘Kunst van Enschede’ van de tweewekelijkse huis-aan-huis krant Hart van Enschede.

Deze week: Jan Lange

Wat maak jij?

Ja! Wat maak ik, wat doe ik!? Ik werk altijd conceptueel. Ik schep zo interactieve installaties en interactieve tekeningen. 

Wat maakt jouw werk speciaal?

Het is divers, het gaat bijna alle kanten op. Mijn installatie nodigt jou uit om mee te kijken en ook om gerust náár te kijken. Dit doen mijn tekeningen ook, maar zij stellen ook vragen. Soms heel direct, soms ook niet. Het hang er van met welke thema ik mij op dat moment bezig houd.

Waar kunnen we jouw kunst zien? 

Op verschillende exposities en plekken. Ik heb ook een atelier in de werkhaven (zie www.ateliersdewerkhaven.nl/). Hier is veel te zien. Mijn laatste project zijn ansichtkaarten. Dus kan het zijn dat je binnenkort een van mijn werken in je brievenbus kan vinden. 

Welke bekende kunstenaar bewonder jij?

Er zijn een aantal kunstenaars die ik bewonder. Heinz Mack vind ik prachtig. Met zijn omzettingen op zo'n simpele manier.

Wat betekent Enschede voor jou?

Ik ben tot nu toe na mijn studie wel gebleven. Het is fijn om in een stad te wonen waar ik zo'n grote actieve club heb van mijn generatie. Het is hier zo kleurrijk en aantrekkelijk.