8 t/m 15 september: Stroll by Traveling, XPO

Stroll by Traveling - Gaolu Han


Gaolu Han presenteert een intermediair tussen representationalisme en expressionisme. Deze status komt voort uit ervaring in de Chinese culturele achtergrond en verkenning van westerse artistieke vormen. Het pad van het werk van Han toont karakteristiek pluralisme, met rationeel en kritisch denken. In samenspel met het gevoel van schilderen met een gevoelige trans-ervaring in combinatie met de identiteit van de kunstenaar.

Gaolu Han over zijn werk:

Momenteel heeft reizen me geïnspireerd en deze ervaring werkt als een trigger die me ertoe drijft om ondergedompeld te worden in het bestaan, verandering en relevantie. Ondertussen overpeins ik, in de context tussen de prachtige kunst van Nederland en de hedendaagse kunst, dat ik de culturele gebieden kan doorkruisen, waaronder uitwisselen, praten en naast elkaar bestaan. Wat ik hierboven noemde, presenteer ik zoals reizen langs een stroom, een lijn schilderen, penseelstreek, gradatie, temperament en inkt ...

Periode: 08/09 - 18/09/2019
Opening: 08/09/2019 om 15:00
Open: vr/ za/ zo 12:00-17:00
Locatie: Stroinksbleekweg 2, 7523 ZL, Enschede, NL

Han is een kunstenaar uit Dalian (China). Dit jaar vieren Enschede en Dalian 10 jaar samenwerking tussen twee zustersteden. Met de kunstenaarsuitwisseling van dit jaar eren ARE en het Dalian Zhongshan Art museum de warme samenwerking van de afgelopen jaren op cultureel gebied. Ter ere van het 10-jarig jubileum neemt Han ook deel aan het kunstproject Two Sisters, geïnitieerd door Marc Boumeester van AKI ArtEz.