8 september: Man Made + Q&A met Sunny Bergman, Concordia

Man Made + Q&A met Sunny Bergman

Auditorium - Langestraat 56


Sunny Bergman vertoont haar documentaire Man Made in de expo, en doet een nagesprek.
Op zondag 8 september geeft documentairemaakster Sunny Bergman antwoord op al je vragen over haar nieuwste film Man Made. Temidden van de expositie Boys don’t cry is eerst de documentiare te zien waarna Sunny in gesprek gaat met het publiek. Vanaf 14:30 is iedereen welkom.
 
Sunny  Bergman is filmmaker, auteur en activist. Of het nou gaat om het vrouwelijk schoonheidsideaal, Zwarte Piet of psychische klachten die onze huidige maatschappij teisteren, Sunny is niet bang om heilige huisjes omver te schoppen. In haar werkwijze vertrekt ze altijd vanuit haar persoonlijke perspectief, om dit vervolgens gedurende haar research ter discussie te stellen. In documentaires als 'Beperkt houdbaar', 'Sunny side of sex', 'Zwart als roet', 'Sunny side of spirit', 'Wit is ook een kleur' en 'Man Made' onderzoekt ze met open blik en ondervindt (soms letterlijk) aan den lijve hoe radicaal mensen van opvatting kunnen verschillen.
In Man Made onderzoekt Bergman wat de maatschappelijke ideeën over mannelijkheid zijn. Wat wordt nou gezien als typisch mannelijk en in welke stereotypen uit zich dat? En hebben mannen onder deze ideeën te lijden?
Brandweermannen en dragqueens worden aan een testosteron-test onderworpen en op IJsland filmt Sunny op een school waar jongetjes leren nagellakken en de meisjes buiten hutten bouwen. Hoe past dat alles binnen geijkte ideeën over mannelijkheid en vrouwelijkheid?
Deze middag maakt deel uit van een serie talks en optredens in het kader van de Concordia-expositie Boys don’t cry. Mede door financiële steun van Provincie Overijssel bieden we deze middag gratis aan – maar een vrije gift is natuurlijk welkom, want zonder jouw bijdrage zouden we niet nog meer moois in onze kunstruimte kunnen realiseren.