29 september t/m 24 november: What goes up, Concordia

Expositie van het werk van Sylvie Zijlmans. De expositie maakt deel uit van de Fotomanifestatie Enschede.


De foto’s van Sylvie Zijlmans lijken zich op het keerpunt te bevinden waar iets nieuws staat te gebeuren. What goes up… must come down!

De nauwkeurig in scene gezette foto's zijn gebaseerd op gebeurtenissen die de levens van veel mensen overhoop gooien. Gebeurtenissen op wereldschaal, waartoe je je moeilijk als individu kan verhouden, maar die uiteindelijk de levens van velen een onontkoombare wending geven. Drama's van verwoesting en destructie, van de huidige politieke en economische crisis, teruggebracht tot een menselijke schaal.

De foto’s zijn vervreemdend en laten de kijker een tijd lang niet los, ze roepen allerlei vragen op over een mogelijke betekenis en zijn bovenal ijzersterk in kleur en compositie.

De opening van deze expositie vindt plaats op zondag 29 september om 13.30 uur, aan de Langestraat 56. Diezelfde dag, om 15.30 uur, opent de expositie van Filip Markiewicz.

Courtesy beeld: Andriesse Eyck Galerie
 
Fotomanifestatie Enschede
De expositie What goes up maakt deel uit van de Fotomanifestatie Enschede, die elke twee jaar wordt georganiseerd. Op zondag 29 september wordt de manifestatie geopend met een wandelroute langs alle deelnemende instellingen.

Concordia
Expositieruimte - Langestraat 56
www.concordia.nl