15 oktober t/m 17 oktober: Talk: Verder met VR, Tetem

Weten we straks nog het verschil tussen de echte wereld en de virtuele wereld? Wat kunnen we meer vertrouwen, onze eigen zintuigen of de waarnemingen van onze technische hulpmiddelen? Na afloop kun je zelf de VR bril opzetten en een wereld binnentreden die je zelf vormgeeft.

Virtual Reality (VR) is een virtuele of gesimuleerde omgeving die door middel van een VR-bril als levensecht kan worden ervaren. De toepassingen van deze technologie zijn eindeloos. Je kunt met VR naar de andere kant van de wereld reizen, een vliegtuig besturen, een levensechte game spelen of virtuele kleding passen. Tijdens dit event staat de impact van de VR technologie op ons leven centraal. Weten we straks nog het verschil tussen de echte wereld en de virtuele wereld? Wat kunnen we meer vertrouwen, onze eigen zintuigen of de waarnemingen van onze technische hulpmiddelen? Gelden er andere regels in de virtuele wereld of moeten we ons in die wereld nog steeds aan de wetten van de huidige maatschappij houden?

Na afloop kun je zelf de VR bril opzetten en een wereld binnentreden die je zelf vormgeeft. Hoe ziet jouw toekomstbeeld van een virtuele wereld er uit?

Dit event wordt georganiseerd door Tetem en verschillende culturele partners in aanloop naar Maker Festival Twente (6 & 7 juni 2020) met als thema Black Mirror. Vernoemd naar de gelijknamige Netflix serie, worden in deze reeks interactieve events de mooiste en soms ook angstaanjagende gevolgen van technologische ontwikkelingen onderzocht.

Dit event bestaat uit een talk (30 min.) en een hands-on onderdeel (1-1,5 uur).
Omdat er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is, is aanmelden verplicht.
Maximaal aantal deelnemers: 12

15 oktober 19.30 - 21.30 uur
16 oktober 19.30 - 21.30 uur
17 oktober 19.30 - 21.30 uur

www.tetem.nl