4 mei t/m 2 juni: Kamphuis, Maduro, van der Spoel,Galerie Dédé Grützmacher

De naam is bekend, de locatie is nieuw...

Na ruim 20 jaar is het dan zover: Galerie Dédé Grützmacher keert terug met een ‘nieuwe’ galerie aan de Blekerstraat 165 Enschede. In het verbouwde Robsonpand, op de plaats waar ooit pyama’s werden genaaid, hangen nu kunstwerken van Ivo Kamphuis, Ludmilla van der Spoel en Etta Maduro.

Ik nodig je graag uit op 4 mei van 16.00 tot 18.00 uur. Dan verricht voormalig stadsdichteres Margot Veldhuizen de feestelijke opening. Alles met muzikale omlijsting door Bouke’s Bee Boy’s.

Galerie Dédé Grützmacher is geopend iedere vrijdag t/m zondag van 14.00 - 17.30 uur. Liever op een ander tijdstip? Maak dan telefonisch een afspraak op 06 139 870 71

RTV Oost: 

Na 23 jaar gesloten te zijn geweest, opent Galerie Dédé Grützmacher in Enschede weer haar deuren. Een frisse start in het zojuist gerenoveerde Robson pand, de voormalige Van Heek Pyjamafabriek. Reden voor de heropening van de Galerie aan de Blekerstraat? "Het is een ode aan mijn man. Hij is drie jaar geleden overleden en hij had kunst hoog in het vaandel. Ik had tijd over en vond het weer tijd om het op te pakken, dus ik heb veel zin in de opening”, vertelt eigenaar Grützmacher.

Eerste tentoonstelling
De eerste tentoonstelling in de nieuwe Galerie zal uit werk bestaan van drie Enschedese kunstenaars: Ivo Kamphuis, Ludmilla van der Spoel en Etta Maduro. Het werk is te zien vanaf 4 mei en de tentoonstelling eindigt op 2 juni.

De Enschedese kunstenaar Ivo Kamphuis staat bekend om zijn sculptuur-wezens en zijn olieverfschilderijen. Hij maakt nieuwe soorten dieren, opgebouwd uit wat hij tegenkomt: bot, kies, schedel, graat en huid. Zijn wezens zijn vaak grappig, wonderlijk, maar vertellen soms ook direct het verhaal dat Ivo te vertellen heeft.

Van der Spoel en Maduro
Van der Spoel studeerde in 1991 af aan de AKI. Zij maakt grote feeërieke keramische beelden waar mens en natuur in elkaar overgaan. Beeldend kunstenaar Maduro heeft al vele exposities op haar naam staan, ook geeft ze workshops. Haar schilderijen hebben een mooi evenwicht in de compositie.

Galerie Dédé Grützmacher | Blekerstraat 165, 7513 DT Enschede | Geopend vrij t/m zo 14.00 - 17.30 uur | M 06 139 87