8 en 15 t/m 29 maart Twentse heldinnen in beeld, Bibliotheek Enschede

Fotografie door Tessa Wiegerinck, interviews door Daisy Oosterbaan

8 maart in het Balengebouw. Daarna van 15 t/m 29 maart in de bieb Enschede!

Dertien Twentse heldinnen zijn in woord en beeld geportretteerd door popfotografe Tessa Wiegerink en Sive-medewerker Daisy Oosterbaan. Het zijn vrouwen zoals je op straat tegenkomt, maar allemaal met hun eigen verhaal en hun talent om anderen te kunnen motiveren en te stimuleren.

Oumnia Guigui is één van de geportretteerden. Tijdens de fotoshoot had de zangeres net een intensieve tijd van touren achter de rug met de band ‘A Mili’. Deze zangeres is via een bijzondere route naar Enschede gekomen en jaagt haar droom achterna om bekend zangeres te worden.

Zo deed ze drie jaar geleden mee aan The Voice of Holland. Zelf zegt ze: ,,Ik doe wat ik moet doen. Ik ben mezelf en ik weet waar ik goed in ben. Waar ik minder goed in ben, dat wil ik ontwikkelen. Door muziek te maken wil ik iedereen hiervan laten meegenieten. What you see is what you get.”

Tessa Wiegerink en Daicy Oosterbaan vinden hun heldinnen te bijzonder voor een expositie van één dag. Daarom organiseert Sive in samenwerking met de Bibliotheek een tweede expositie. Tot en met 29 maart zijn daar de foto’s te zien. De expositie opent 15 maart om 17.00 uur. Stadsdichter Jos Eertink draagt dan een gedicht voor, speciaal geschreven voor en over deze expositie.