31 maart t/m 11 mei: GRADUATES 2018, fotogalerie Objectief

Christine Mooije, Marvel Harris, Romina Demy en Yasmila van Vliet

Fotogalerie Objektief nodigt u uit voor een tentoonstelling van het werk van vier afgestudeerden van de Nederlandse Academie voor Beeldcreatie/Fotovakschool. De tentoonstelling is te zien van 3 april  t/m 11 mei  2019. De opening van de tentoonstelling zal plaatsvinden op zondag 31 maart om 16.00 uur. U bent van harte welkom.

In ‘Graduates 2018’ worden vier kersverse afstudeerders uitgelicht, die vorig jaar de opleiding aan de Fotovakschool hebben afgerond. Allemaal tonen zij de persoonlijke blik op de wereld en de fotografie, die zij tijdens hun opleiding hebben ontwikkeld.

Christine Mooijer
‘Soliloquy’ is een serie van fotograaf Christine Mooijer, die gaat over het zoeken en vinden van een ontsnapping aan de realiteit, om vervolgens toch weer terug te moeten keren naar de werkelijkheid. De serie is vormgegeven als scènes uit een film, die de fotograaf op pauze heeft gezet. Wat er precies gebeurt in deze film? Dat is aan de interpretatie van de kijker overgeleverd.

Marvel Harris
Naar eigen zeggen leerde Marvel Harris door zijn camera, zijn gevoelswereld bespreekbaar te maken. In ‘Inner Journey’ legt hij met zelfportretten zijn transitieproces van vrouw naar man vast, evenals de rol van zijn eetstoornis hierin. De rauwe werkelijkheid, die vandaag de dag maar schaars te zien is, maakt hij zichtbaar. De foto’s zijn soms confronterend om naar te kijken, maar geven ook herkenning. De fotograaf neemt je graag een stukje mee op zijn hobbelige weg naar de zelfacceptatie.

Romina Demy
Fotograaf Romina Demy is geïntrigeerd door hoe het digitale beeld onze perceptie van de werkelijkheid verandert. In haar werk onderzoekt ze het medium fotografie en slaat zij een brug tussen het plaatje en de werkelijkheid. Ze belicht onderwerpen als tijd en ruimte, het Utopia en de realiteit van een foto. Haar fascinatie om in dit digitale tijdperk beeld terug te brengen naar de fysieke omgeving, uit zich in haar multidimensionaal fotografisch werken.

Yasmila van Vliet

Als een danser voor de spiegel staat is hij zichzelf continu aan het beoordelen, corrigeren en vergelijken. Met het project ‘Ik kijk-kijk mij’ onderzoekt Yasmila van Vliet hoe dansers het ervaren om elke dag uren voor de spiegel te repeteren. Welke relatie ontstaat er dan tussen een danser en zijn spiegelbeeld en welke gevolgen kan dit hebben voor het zelfbeeld? Daarnaast toont zij werk uit het project ‘One Night’s Dance’, waarbij twee jonge dansers zijn gevolgd in het maakproces van een nieuw stuk.