29 maart t/m eind juli: Wendy Olthof, Galerie Urinoir Bezet

Schilderijen in de kleinste galerie

U wordt van harte uitgenodigd voor de opening van de expositie van schilderijen van Wendy Olthof. De opening vindt plaats op vrijdag 29 maart om 16.30 uur.

Locatie: bij de galerie Dorpsplein in Lonneker.

Op haar 13e al had Wendy Olthof  gedurende een jaar een teken- en schilderscursus gevolgd bij kunstschilders Cor en Dennis Sierhuis in Haaksbergen. 

Nu, bijna 25 jaar later is ze fulltime kunstenares in een eigen atelier. Wat begon als een activiteit ter ontspanning, resulteerde al snel in een collectie afwisselende en boeiende schilderijen! Al schilderend ontwikkelde ze steeds meer een eigen stijl. Ze raakte geïnspireerd door skylines en gebouwen, bestaand en bedacht, en probeer daar een eigen twist aan te geven. Daarnaast maak ze kleurrijke schilderijen, die abstracter zijn. Ze werk het liefst met acrylverf en spuitbussen op doek.  De schilderijen nodigen de kijker uit om er vaak en goed naar te kijken en er elke keer nieuwe elementen in te ontdekken. Het zijn schilderijen die nooit vervelen! Wendy heeft jaren, vooral in opdracht, skylines gemaakt. Afgelopen jaar heeft ze zich toegelegd op skylines in een abstractere vorm. Dit vanuit een persoonlijke verdieping en ontwikkeling. Wat blijft er over van skylines als je het bekende en herkenbare weglaat? Deze ontwikkeling heeft haar veel gebracht. Door los te laten heeft ze nieuwe vormen en technieken ontdekt. De reacties op deze ontwikkeling in haar werk zijn voor haar inspirerend. Mensen blijken deze vorm te waarderen omdat het ruimte laat hun eigen verhaal in haar schilderijen te zien.

De expositie is gedurende twee maanden te zien