27 maart t/m 7 april: AKI Bio Matters + Symposium, Tetem 

Biodesign of Plastocene

Het groeiende onderzoek naar het Antropoceen – het tijdperk van geologische veranderingen veroorzaakt door de mens – heeft ons kritisch laten kijken naar onze relatie met de natuur, technologie en de materialen die we uitvinden. Creëren onze duurzame technologische oplossingen en wetenschappelijke ontdekkingen wel een toekomst waarin we willen leven?

Deelnemers van AKI BIO MATTERs presenteren met de tentoonstelling Biodesign of Plastocene in Tetem, hun onderzoek naar nieuwe biomaterialen. AKI BIOMATTERs is een artistiek onderzoeksprogramma van AKI ArtEZ dat in 2018/2019 de problemen van het Antropoceen bespreekt en speculeert over mogelijke scenario’s voor verandering door de toepassing van biodesign. Deelnemende studenten zijn: Emmy Muijtstege, Ketiskia Hodge, Lisa Maartense, Melle Foortjes, Talitha Fruneaux, Tammam Azzam en Vera van Oostveen. Coördinator en curator is dr. Agnieszka Anna Wolodlko.

27 maart: Symposium Biomatters of a precarious future

De tentoonstelling Biodesign of Plastocene in Tetem wordt geopend met een symposium over de uitdagingen en problemen van het Antropoceen, georganiseerd in samenwerking met curator dr. Agnieszka Anna Wo?od?ko en ArtEZ studium generale.

– Agnieszka Anna Wo?od?ko gaat tijdens haar lezing ‘Introduction into biodesign as (ir)responsible design’ in op het begrip Plastoceen en vertelt over het belang van biodesign in de hedendaagse plastic afvalcultuur.
– Promovendus Anna Volkmar vertelt in haar lezing ‘Of Demons and Radioactive Cats: Re-introducing precarity into the debate on nuclear waste’ over de eco-kritische zorgen en onze onzekere relatie met technologie.
– Cultuursocioloog Ruben Jacobs vertelt in de lezing ‘Thinking like a Mountain’ over de noodzaak van een relationele manier van denken en leven in de tijd van het Antropoceen.

Locatie: Tetem
Datum: 27/03/2019
Tijd: 19:30 uur (19:00 uur inloop)

www.tetem.nl