23 maart t/m 16 juni: Grenzeloos, Concordia

Berlijn als nieuwe Heimat

‘Grenzeloos’ laat een overzicht zien van zowel iconisch als nieuw werk van vijf Nederlandse grensverleggende kunstenaars.  

Ronald de Bloeme, William Engelen, Jeroen Jacobs, Maarten Janssen en Babette Kleijn hebben zich de afgelopen decennia zichtbaar gemanifesteerd in Berlijn, en hun werk door hun nieuwe Heimat laten inspireren. De kunstenaars zijn op verschillende momenten naar Berlijn gegaan, wonen op verschillende plekken in de stad en maken zeer uiteenlopend werk. Maar ze hebben één cruciaal ding gemeen; hun werk is grensverleggend en overduidelijk beïnvloed door de stad.

In de expositie is van elk van hen een iconisch werk naast een werk geplaatst dat speciaal voor deze tentoonstelling is gemaakt.

Sinds 2005 publiceert gastcurator Gerard Marlet de Atlas voor gemeenten, waarin Nederlandse steden op verschillende thema’s met elkaar worden vergeleken. De Atlas van 2019 is gelinkt met de tentoonstelling Grenzeloos, door aandacht voor de belangrijke en actuele vraag hoe kunst en cultuur een bijdrage kunnen leveren aan een renaissance van grensregio’s.

Programma

Opening zaterdag 23 maart, om 15:30u. In bijzijn van de gastcurator en de kunstenaars.

Presentatie Atlas voor gemeenten op 22 mei, 15:00 – 16:00 uur.

Rondleiding door expo door Concordia’s programmeur Petra Boonstra en gastcurator Gerard Marlet op 22 mei, 12:30 – 14:30 uur.

Afsluiting expo op zondag 16 juni om 15:30 uur.