20 maart t/m 23 april: Elze van den Akker, De Spiegel, Utwente.

Vuilnis in de vitrines, werk van Pou-Belle Design

Enschede – Vanaf woensdag 20 maart ligt er vuilnis in de vitrines van gebouw de Spiegel op de Campus van de Universiteit Twente! Onder de naam Pou-Belle Design maakt en toont kunstenaar Elze van den Akker kunst en design van plastic afval. Een dop werd een knoop, een PET-fles een vaas en plastic tassen lenen zich bij uitstek voor het maken van illustraties. Haar missie: Het plastic wat al geproduceerd is en wat nog eindeloos lang zal blijven bestaan een prachtig en onweerstaanbaar tweede leven te geven om het zo te behoeden in de oceaan te verdwijnen. Het afval raapt Elze zelf van de straat of krijgt ze van mensen die haar missie ondersteunen.

Het werk van Elze van den Akker bleef niet onopgemerkt. Ze stond in vele bladen en werd een half jaar lang gevolgd door het TV programma ‘Ik begin’. Met haar concept won ze de Ernst&Young Duurzame Ondernemers Prijs en haar DopKnopen wonnen de Duurzame Design Battle van het platform Voor De Wereld Van Morgen van de ASN bank. 

De expositie is te zien van woensdag 20 maart tot dinsdag 23 april 2019.
Plaats  : Vitrines gebouw de Spiegel, Universiteit Twente
De Spiegel is op werkdagen geopend van 08.00 tot 18.00 uur.
NB In het weekend is de Spiegel gesloten.

Workshops
Aansluitend op deze expositie in de vitrines van gebouw Spiegel wordt er in de Vrijhof op dinsdag 23 april en dinsdag 30 april een workshop gegeven door Elze van den Akker van Pou-Belle Design, georganiseerd door Vrijhof Cultuur.