19 maart t/m 30 april: Art @ Tankstation, Tankstation

Vanaf dinsdag 19 maart zijn er 3 nieuwe exposities te bezichtigen.
In samenwerking met een van onze vrijwilligers ?Samantha Valenzuela?, uit Mexico is de expositie “Long-Lost (G)love Stories” ontstaan. Deze expositie viert het eind van de winter en het begin van de lente. Een expositie over en met alleenstaande handschoenen, verloren door mensen in Enschede, inclusief portretten van de handschoenen op hun vindplaats en ingebeelde verhalen over de eigenaren/verliezers. Als je je nog beide handschoenen hebt is dat nog een reden om iets te vieren, want dan is jouw handschoen geen deel geworden van deze expositie, tenminste niet dit jaar. Mocht je je eigen alleenstaande handschoen meenemen naar de expositie en je vindt een perfecte of imperfecte match dan heb je misschien het geluk om je handen weer bijeen te brengen.

“?Art At The Table” neemt afscheid van de prachtige mozaïek van Annette Ravenshorst en maakt plaats voor een ruime selectie van schilderijen door ?Luz Graciela Jiménez Díaz?, geboren in de hoofdstad van Colombia maar al sinds 1991 woonachtig in Nederland en is afgestudeerd in 2005 van de AKI op de afdeling Gemengde Media.

We bedanken Bastiaan Benders, Jeroen Benders en Jeroen Gras en alle anderen tot dusver voor hun bijdrage aan “The Work In Progress”, nu is het de beurt aan ?Stanislaw Kasper?, bekend om zijn gothic heavy metal kunst, hij noemt zichzelf ook wel “dark art kunstenaar”. Samen met vrijwilligers van het Tankstation ?Miriam Bonder en Chef John? mag hij de komende weken dit gedeelte remixen. Het wordt een spannende mix met al het gekleurde (vrolijke) plastic van de sculptuur tafel.

De expositieruimtes van het Tankstation? zijn nu min of meer opgedeeld in vier gedeeltes: “Art At The Table” laat kunst zien in onze eetzaal, waar mensen twee keer per week ontmoeten, genieten van wereld-eten en concerten en de meest uiteenlopende initiatieven. Bij de ingang van het gebouw zijn twee gedeeltes, de ene helft is experimenteel en huist de muterende groeps-expositie "The Work In Progress" en de interactieve/creatieve tafels waar bezoekers zelf iets kunnen maken, de andere helft van de ruimte en het gedeelte tegenover de weggeefwinkel “give&take” zijn voor de meer traditionele manier van exposeren.

Nog steeds te zien: de expositie met schilderijen en sculpturen van ?Iris van Diessen?. Ook kun je een paar foto’s zien van haar “thuis-installatie” waar een gedeelte van dit werk ook ontstond.

“?The Work In Progress”? is een co-creatieve muterende tentoonstelling, om de paar weken overhandigt de huidige uitgenodigde kunstenaar de expositie geheel of gedeeltelijk aan de volgende. Elke artiest (of groep) mag de materialen en kunstwerken die zijn achtergebleven remixen en herschikken of hergebruiken. Een parallel project van deze steeds evoluerende installatie zijn enkele workshop-tafels, momenteel een tekentafel en een sculptuur-tafel. Bezoekers worden uitgenodigd om hun eigen creaties te maken die vervolgens kunnen worden voorgesteld aan de huidige staat van de tentoonstelling.

Openingstijden: iedere dinsdag en donderdag 17:00 - 22:00

Tankstation
Deuringerstraat 28, Enschede
tankstationenschede.nl