8, 9 en 10 juni: KunstenLandschap, Lonneker

KunstenLandschaproute Lonneker met Pinksteren

 

Van zaterdag t/m maandag  8, 9 en 10- juni 2019 wordt voor de 19de maal de KunstenLandschaproute Lonneker georganiseerd. De route is iedere dag geopend van 11.00 – 17.00 uur. Zondag van 11.00- 19.00 uur. Startpunten: Dorpsplein in Lonneker en TETEM op het Roombeek/Enschede.

Toegangsprijs p.p. is  € 6.,00 inclusief catalogus of € 4,00 zonder catalogus.

Vanaf 18 mei 2019 zijn de kaartjes te koop bij Concordia via hun website www.concordia.nl of aan de Langestraat 56. Dit kunstevenement is een driedaagse expositie in het fraaie landschap rond Lonneker (gem. Enschede) en is verbonden met het culturele hart van het Roombeek. Dit jaar is voor het eerst gekozen voor een overkoepelend thema en wel ‘Stilte, Ruimte, Duisternis. Verkenningen in de natuur’. De thematiek is ontleend aan het prachtige boek met de gelijknamige titel van Kester Freriks.

Aan alle deelnemende kunstenaars is gevraagd te reflecteren op dit thema. Naast Nederlandse kunstenaars nemen dit jaar ook Duitse kunstenaars deel aan deze KunstenLandschaproute Lonneker. Dit naar de opmaat naar samenwerking om gezamenlijk met Rheine in de toekomst een KunstenLandschap te organiseren. Evenals verleden jaar heeft de Stichting een kunstwerk aangekocht en wel van de kunstenares Hester Pilz. Door elk jaar een kunstwerk aan te kopen, wil de Stichting op termijn rondom het dorp Lonneker een permanente beeldententoonstelling realiseren, die het gehele jaar toegankelijk is. Door de wethouder Cultuur en stadsdeelwethouder Noord, Jeroen Diepemaat, wordt door hem het kunstwerk op vrijdag 7 juni om 16.00 uur onthuld.

Tijdens de KunstenLandschap kunnen kinderen (maar ook volwassenen), onder begeleiding van Art to Take, een eigen stempel maken die kan worden afgedrukt op een papieren zak of op een eigen ansichtkaart. Ook worden kinderen uitgenodigd om uit de natuur allerlei voorwerpen mee te nemen waarmee zij, onder leiding van de kunstenares Hedy Hempe, kunstzinnige nesten bouwen.

De route van ongeveer 14 kilometer kan per fiets of wandelend worden afgelegd. Er zijn bij de startpunten voldoende parkeergelegenheden. De combinatie tussen bewegen en kunst kijken is in de afgelopen jaren zeer vruchtbaar gebleken. Niet alleen kan kunst worden bekeken op veel plekken en is de kunstenaar ook aanwezig om in gesprek te gaan over zijn/haar kunst. Al met al kan zeker een dag worden uitgetrokken. De route kan ook verdeeld over meerdere dagen worden bezocht. Op verschillende plekken op de route zijn horeca punten (gecreëerd), ter versterking van de inwendige mens.

Voor meer actuele informatie zie onze website http://www.kunstenlandschap.nl en facebookpagina Kunsten Landschap Lonneker.