23 juni t/m 20 juli: The Big Discovery, Fotogalerie Objectief

Fotogalerie Objektief nodigt u uit voor ‘The Big Discovery’: een tentoonstelling van eerstejaars studenten Crossmedia Design aan AKI Academy of Art & Design. De expositie is te zien van 26 juni t/m 20 juli 2019.

De feestelijke opening zal plaatsvinden op zondag 23 juni om 16.00 uur. U bent van harte welkom.

Onder begeleiding van docent en fotograaf Bert Teunissen, hebben de studenten van Crossmedia Design zich in hun eerste jaar gestort op de analoge fotografie. Door het digitale los te laten, moesten de studenten op een andere manier kijken en denken. Deze ontdekkingstocht leverde indrukwekkende beelden op, waarin studenten het medium fotografie opnieuw leerden definiëren.  

Ontdekken is gaan waar niemand is geweest, om erachter komen wat daar te vinden is. Dat is spannend maar ook moeilijk. Je weet immers van tevoren niet wat je kunt verwachten, waar je moet gaan of wat te doen. Aan de AKI streven docenten ernaar om de studenten los te maken van de angst voor het onbekende. Op die manier kunnen ze nieuwe mogelijkheden leren zien en aangrijpen, zonder van tevoren te weten wat dat oplevert. De academie geeft studenten zo de kans om iets te proberen, te falen en vervolgens beter worden. Fotografiedocent Bert Teunissen dwong studenten het afgelopen schooljaar het bekende los te laten, door ze te verbieden om apparatuur of materiaal te gebruiken waar zij bekend mee waren. Dit betekende dat digitale fotografie tijdens dit jaar verbannen werd. Volgens Teunissen leren studenten zo veel over de consequenties van hun keuzes. Een belangrijke les voor het vervolg van de studie.

In de tentoonstelling zijn de spannende resultaten te zien, van een jaar van fotografie lessen van Bert Teunissen. Daarbij horen ook de stillevens, die de studenten moesten maken met een 4x5 technische camera. De expositie viert de overwinning van de angst voor het onbekende, en het resultaat dat dit oplevert.

Foto header: Emma Dekens

Fotogalerie Objektief
Walstraat 33, Enschede