21 juni: kunstreis Museum Insel Hombroich, Concordia

Kunst snuiven in Hombroich

Met Concordia’s kunstreis bezoek aan onder meer Museum Insel Hombroich. Op vrijdag 21 juni organiseert Concordia een culturele reis naar Hombroich. Elke kunstliefhebber is welkom om mee te gaan met deze geheel verzorgde busreis. Naast Museum Insel Hombroich, is er gelegenheid het Raketenstation Hombroich te bezoeken, met daar onder meer  Skulpturenhalle Neuss, Kirkeby-Feld en de Langen Foundation.

Tussen Düsseldorf en Keulen is bij Neuss in meer dan dertig jaar een uniek cultureel terrein van internationale betekenis ontstaan. Hombroich is een museum, studioruimte voor kunstenaars en een landschapspark. Ook is het een plek voor architectuur en evenementen op het gebied van kunst, literatuur, filosofie en muziek. De basis van dit culturele gebied is het Museum Insel Hombroich, dat u bezoekt onder leiding van kunstenaar Judith Hofmann. Onder het motto ‘kunst parallel tot natuur’ realiseerde verzamelaar Karl-Heinrich Müller daar een museale en landschappelijke ideaalruimte voor zijn aanzienlijke verzameling van kunst en objecten.

Een kanttekening bij deze kunstreis-editie is op z’n plek: het vereist dat deelnemers goed ter been zijn; het betreft een groot park waarbij in verschillende gebouwen en paviljoenen kunst getoond wordt.

Raketenstation Hombroich en Skulpturenhalle Neuss
Sinds 1994 vult het voormalige NATO-lanceringsstation Museum Insel Hombroich aan. Aan de herinrichting en bebouwing van het voormalige militaire terrein zijn diverse kunstenaars en architecten betrokken geweest, onder wie de Japanse architect Tadao Ando. Het terrein dient verder als leef- en werkruimte voor kunstenaars en wetenschappers en is locatie voor diverse exposities, concerten en andere evenementen. 

De Skulpturenhalle ligt midden tussen de diverse kunstinstellingen die op 21 juni bezocht worden. De unieke architectuur is een goed zichtbaar landmark in het platte landschap en het grootste gebouw wat naar een schaalmodel van de kunstenaar Thomas Schütte gerealiseerd is. Twee keer per jaar worden beelden van hedendaagse, internationale kunstenaars getoond en en keer per jaar het werk van Schütte zelf.

Praktische informatie
Prijs per persoon is € 95,- inclusief busreis, entreekosten inclusief rondleiding, lunch op het museumterrein, koffie en thee in de bus en avondeten in Neuss
Vrienden van Concordia betalen € 85,- per persoon
Aanmelden kan tot en met zondag 16 juni