t/m 1 september: Kamphuis en Kamphuis, Balengebouw

Vader en dochter in Balengebouw

Paul Kamphuis, bewoner van landgoed Het Hakenberg, combineerde het bankiersvak ruim dertig jaar met de schilderkunst. Als schilder maakte hij  voor het Muziekcentrum Enschede onder meer de portretten van Jaap van Zweden en Jan Willem de Vriend, de laatste twee dirigenten van het Orkest van het Oosten. Een keuze uit zijn werk is vanaf 29 mei te zien in het Balengebouw in Enschede, samen met een aantal schilderijen van zijn dochter Laura.

Speciaal voor de expositie vergrootte Kamphuis een detail uit een ets van Rembrandt uit en zette het met eigen kleuren en verf naar zijn hand. Laura Kamphuis (33), opgeleid aan Artemis Amsterdam,  toont onder meer haar White Wander-schilderijen, een serie experimentele silhouetten en portretten.

“Uiteenlopende opvattingen en benaderingen bieden vader en dochter dialoog en houvast in hun werk”

Kamphuis & Kamphuis, Enschede, Balengebouw, Lonnekerspoorlaan 114. Op werkdagen van 08.00 tot 17.00 uur (tot en met 1 september)

“Het Balengebouw van de voormalige textielfabriek de Bamshoeve heeft, na ingrijpende renovaties – architecten Mastenbroek en Koolhaas – sinds 2017 de functie van een mediahuis voor Twente. Onder meer TC Tubantia en 1 Twente zijn er gehuisvest. In de visie van de eigenaren van het bijzondere gebouw – John Landewé en Huub Punte - wordt een gedeeltelijke openbare culturele functie gefaciliteerd.”

 

Paulkamphuis.com  en Laurakamphuis.com