17 januari t/m 7 april: Walk-in Worlds, Tetem

Op 17 januari 2019 opent in Tetem de Virtual Reality tentoonstelling Walk-in Worlds van de Amerikaanse kunstenaar Abner Preis. Abner is een verhalenverteller pur sang. Storytelling, schoonheid en actieve publieksparticipatie spelen een belangrijke rol. In zijn tentoonstelling in Tetem maakt Abner gebruik van virtual reality en verhalen die hij heeft verzameld door samen te werken met bijzondere groepen uit de Enschedese samenleving.

Zes verschillende installaties zijn te bekijken en te beleven met een speciale VR-bril. Het publiek neemt een kijkje in de digitale wereld waarin diverse culturen en visies elkaar ontmoeten. Abner vroeg de mensen voor deze installatie naar hun ideeën over de ideale gemeenschap. Hoe ziet die eruit? Wat brengt ons samen?

Tetem zocht Abner op in aanloop naar de tentoonstelling en sprak met hem in zijn atelier in Amsterdam.

De tentoonstelling Walk-in Worlds van Abner Preis vormt de krachtige opening van Tetem’s nieuwe programmalijn Walk-in Worlds.

Exploring-Lab: Zelfontworpen hologram

Experimenteer in aansluiting op de Virtual Reality tentoonstelling Walk-in Worlds met de betoverende verschijningsvormen van een zelfontworpen hologram. Je kiest een voorwerp waar je blij van wordt, maakt daarvan een video en projecteert deze in een zelfgebouwde hologram prisma. Deze transparante en ruimtelijke verschijning kun je vervolgens van alle kanten bewonderen!In het Exploring-Lab worden technieken en processen die een centrale rol spelen in de tentoonstelling uitgelicht en omgezet in een inloopworkshop op beginners en gevorderden niveau. Het Exploring-Lab is dagelijks van 13.30-16.30 geopend.

www.tetem.nl