17 februari t/m 30 maart: Rem van den Bosch, Fotogalerie Objectief

MALE. HAIR. -3

Fotogalerie Objektief nodigt u uit voor een tentoonstelling met het werk van de Rem van den Bosch. De tentoonstelling is te zien van 20 februari t/m 30 maart 2019.

De opening van de tentoonstelling zal plaatsvinden op zondag 17 februari 2019 om 16:00 uur. U bent van harte welkom.

De tentoonstelling ‘Work in progress: MALE. HAIR. -3’ is de derde presentatie van de fotografische projecten van Rem van den Bosch waarbij onderzoek wordt gedaan naar mannelijk naakt anno 2018 en lichaamshaar bij vrouwen. Beide analoog gefotografeerde series zijn eind 2017 gestart en beslaan een werkperiode van 2 jaar met als eindresultaat een boek in 2020. Voorgaande presentaties vonden plaats bij VOC Hasselt (BE) en Kunstwerkplaats LDS46 Den Helder (NL).

De projecten en presentatie zijn katalysator en aanjager voor gesprek en tonen de zelfbewuste mens. In de huidige tijd bestaat de behoefte om op informele wijze en veelal in groepsverband maatschappelijke processen te bespreken. Ze fungeren echter ook als kapstok en zijn metaforisch voor onze manier van kijken naar 'wie je moet zijn' anno nu volgens (social) media; ook voor de vraag in hoeverre je daaraan wilt voldoen. In welke mate wordt druk beleefd van de omgeving en hoe ver ga je mee? Projecten als MALE en HAIR bieden opening voor maatschappelijke dialoog, in het bijzonder over mechanieken achter beeldvorming.

Fotogalerie Objektief
Walstraat 33, Enschede
woensdag t/m zaterdag van 12.30 tot 17.00 uur