6 april: Wundernacht, kindermuseumnacht, de Museumfabriek

Opening van Wunderkammer, spannende, nieuwe collectiepresentatie 

De Museumfabriek viert de opening van de Wunderkammer en de Museumweek met een Museumnacht voor kids! Op zaterdag 6 april is het museum van 17:00 tot 22:00 uur het decor voor de 'Wundernacht'. Er is een uitgebreid programma met workshops, voorstellingen en activiteiten in de Makerspace voor kinderen en hun (groot)ouders. 

In De Museumfabriek is vanaf dit voorjaar een spannende, nieuwe collectiepresentatie te bewonderen. In drie fasen wordt een groot deel van het museum omgetoverd tot de Wunderkammer, die gaat bestaan uit 25 deeltentoonstellingen over uiteenlopende thema’s. Op 6 april openen de eerste 7 tentoonstellingen, over Magisch Wit, Sagen en Legenden, Kevers, Wereldreizigers, De Nacht, Onderhuids en Draad. 

Van sagenvertellers tot steltenlopers
Tijdens de Museumnacht maak je op een superleuke manier kennis met al deze bijzondere onderwerpen. Zo kun je een bezoek brengen aan de sterrenwacht op het dak van het museum, luister je naar de spannende verhalen van een sagenverteller en torenen enorme witte steltenlopers boven je uit. De wever geeft weefdemonstraties, er is muziek en natuurlijk kun je heel mooie dingen maken in de Makerspace. We zien je graag op 6 april!

Meer informatie vind je via de website van de Museumfabriek