4 en 10 april: workshops 3d printen en lasercutter, TwenSpace

Opening makerspace TwenSpace

Makerspace TwenSpace heeft zijn deuren geopend voor het Twentse publiek. Iedere vrijdag (van 12:00-20:00) en zaterdag (van 12:00-17:00) is iedereen van harte welkom om gebruik te maken van beschikbare apparatuur zoals lasercutter, 3d printer en folie snijder. Hiermee kun je eigen ontwerpen maken, van een eenvoudig naambordje tot een prototype van je grandioze uitvinding.
Makerspaces zijn steeds meer in opgang en belangrijk onderdeel van de ‘maker movement’. Hierbij kan iedereen een eigen producent worden (ipv passieve consument) door zelf te ontwerpen en maken. Het is leuk om met je handen bezig te zijn en al doende ook nog moderne technieken te leren. Iedereen kan een maker worden, ook jij!
Als je nog niet de ervaring hebt met de apparatuur kun je een van de workshops volgen en daarna zelfstandig met de apparatuur aan de slag. Op donderdagavond 4 april geven we de workshop ‘introductie 3d printen’ en woensdagavond 10 april ‘Lasercutter met inkscape’.
TwenSpace heeft ervaring met het ontwikkelen en ontwerpen voor lasercutter en 3d printers, het is ook mogelijk om ons een ontwerp te laten maken als je zelf niet de kennis of ervaring hebt.

Workshop “introductie 3d printer”
Met deze introductie workshop 3D-printen wordt de basis van diverse printtechnieken uitgelegd en hoe je deze in de praktijk gebruikt. Na deze theorie gaan we zelf een 3D model maken met tinkercad (of je eigen favoriete 3D programma). Een aantal van de gemaakte modellen zullen we ook gaan printen.
Wanneer : 4 April 19:30 – 21:30

Waar : TwenSpace (in Robson gebouw), Blekerstaat 165, Enschede
Kosten : € 45,00 inclusief koffie/thee en benodigde materialen.
Meer informatie en inschrijven voor workshop kan via de website

 

Workshop “lasercutter met inkscape”
In deze workshop leer je met Inkscape (gratis vector programma) ontwerpen maken die je op een lasercutter kunt laten uitsnijden. Je leert hoe een ontwerp geschikt voor de lasercutter en deze kunt laten snijden, markeren en graveren. Na het volgen van deze workshop ben je zelfstandig in staat om zelf een ontwerp geschikt te maken voor een lasercutter en deze naar de lasercutter te sturen.
Wanneer : 10 April 19:30 – 21:30
Waar : TwenSpace (in Robson gebouw), Blekerstaat 165, Enschede
Kosten : € 45,00 inclusief koffie/thee en benodigde materialen.
Meer informatie en inschrijven voor workshop kan via de website twenspace.nl
Adres : Blekerstraat 165 (Robson gebouw), Enschede / Email : contact@twenspace.nl /
Telefoon : 06-32145759
Facebook /twenspace
Twitter @twenspace
Instagram @twenspace