3 april: Ray Andreas, Carte Blance B93

Observation Of Thinking 

Van schilderij naar grafiek en keramiek

De schilderijen van Ray Andreas komen voort uit zijn beeldend vermogen als reactie op gebeurtenissen die hem raken. Hij zet zijn gevoelens en gedachten om in beeld. Zo ontstond de serie Observations of Thinking.

De serie Observation of Thinking bestaat uit kleurrijke schilderijen, linosnede en keramiek. De werken van Andreas zijn geïnspireerd op natuurlijke vormen, emotie en gedachten. Zich bewust van het onderbewuste, schildert Andreas zowel dekkende als transparante vlakken, lijnen en vormen op het doek. Het zijn de contrasten tussen donker en licht, kleur en zwart-wit die steeds de boventoon voeren. De vormen zijn soms nauwgezet gedefinieerd, dan weer door de verfmaterie opgeroepen of spontaan ontstaan door eigenzinnig gebruik van penselen en spraypaint. Het strakke lijnenspel en de kleurrijke vlakken die Andreas in zijn werk gebruikt, zorgen soms voor een comics-achtig effect dat het geheel in balans houden en spanning bij de kijker oproepen. Dit is ook duidelijk terug te zien in het werk dat Andreas met linosnede en in keramiek heeft vervaardigt.
Elk schilderij, linosnede of keramiek van Andreas stelt een visuele observatie voor van ervaringen, dromen en overpeinzingen. Hiermee probeert Andreas het waarnemingsveld te verbreden tot voorbij het puur visuele.Er zit meer achter dan je op het eerste gezicht ziet.

Opening 3 april om 20.00uur 
meer info via facebook