2 t/m 12 april: Teun te Veldhuis/Lasity Last, CeePark

Graag nodigen wij u uit voor de opening van de expositie van Teun te Velthuis en Lasity Last. De tentoonstelling is een gezamenlijk project van By Weekly en KunstNonStop, vanuit het idee om een kunstenaar met al enige ervaring en een kunststudent aan de AKI samen te brengen. By Weekly selecteerde AKI student Lasity Last en KunstNonStop vroeg de reeds afgestudeerde kunstenaar Teun te Velthuis op haar werk te reageren.

De opening vindt plaats op 2 april 2019 om 16:30 in CeeParc in Enschede.
Het openingswoord wordt gedaan door Emma Priester, initiator en organisator van ByWeekly en Danielle Spoelman, voorzitter van de werkgroep van KunstNonStop.
De muziek wordt verzorgd door Thom Floris.
Welkom!

Teun te Velthuis
Het werk van Teun te Velthuis is verhalend, figuren zoeken de confrontatie op met objecten. De toeschouwer wordt uitgedaagd een verhaal aan het beeld te koppelen, die door vervreemding in het werk alle kanten uit kan schieten. Vragen die ontstaan kunnen niet altijd beantwoord worden. Voor deze expositie in de Cee Spot maakt Teun de sculptuur ‘Not My Nose’, waarbij hij voor het eerst gebruik maakt van ge 3d printe onderdelen.

Teun te Velthuis (Eibergen, 1987) studeerde af in 2014 aan de AKI te Enschede. Sinds zijn afstuderen nam hij deel aan verschillende groepstentoonstellingen, zoals ‘De Ongekend Jong Talent Show’ van de Affordable Artfair in Amsterdam (2014), het ‘Media Art Flow Festival’ in Kloster Bentlage in Rheine (D) (2015) en ‘Beelden in Leiden’ (2016)

“Het werk van Teun te Velthuis heeft een dubbel karakter, het lijkt op het eerste gezicht vrolijk vanwege de lieve kleurtjes, maar de figuren zitten gevangen op een kapotte ladder of onder een loodzwaar raam.” (Metropolis M. 2014)

www.teuntevelthuis.com

Lasity Last
Lasity Last is na het afronden van haar opleiding ruimtelijke vormgever in Leeuwarden op zoek gegaan naar verdieping in de kunst.  Hierbij kwam ze uit bij de AKI, waar zij nu Fine art All Space and sculpture studeert. In het afgelopen twee en een half jaar heeft Lasity veel geëxperimenteerd met ruimte en vorm. Hierbij heeft ze veel gewekt met verschillende materialen, media, en teksten.   

Door het vele proberen en experimenteren komt Lasity nu tot een samenhang binnen haar werken. In deze expositie is er doormiddel van een video-installatie goed te zien hoe haar zoektocht door de experimenten zich uit in een samenhangend eindresultaat.

mycreationslasity.tumblr.com

Openingstijden:
Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag 12:00-15:00 uur

Op vrijdag 12 april om 17:00 uur wordt het project feestelijk afgesloten!

Cee Spot
Moutlaan 15
Enschede

https://www.facebook.com/BY-Weekly-256015061723106/