18 t/m 22 april: Living Landscape - Marloes Staal, XPO

Het werk van Marloes bestaat voornamelijk uit sculpturen en fotografie, waarmee ze de dynamische relatie tussen de mens en zijn omgeving onderzoekt.
Deze constant veranderende relatie tussen het vormen en tegelijkertijd gevormd worden vertaalt ze naar beelden die de menselijke maat onderzoeken in zowel het natuurlijke als gecreëerde landschap.

Het sculpturale werk is daardoor figuratief maar geabstraheerd, gebaseerd op archetypische elementen van het landschap en vervaardigd met veelgebruikte materialen waarmee Marloes reflecteert op de betekenis van deze materialen in het dagelijks leven en hun bredere invloed in de wereld.

De werken die te zien zijn in de expositie 'Living Landscape' zijn gebaseerd op de menselijke verhoudingen met het landschap die steeds meer onder spanning komen te staan, en zijn tot stand gekomen tijdens een artist in residence in Leipzig in 2019. Tijdens deze werkperiode bij de Pilotenkueche van 3 maanden viel het Marloes vooral op hoeveel er gebouwd werd in deze voormalige DDR stad, dat kort geleden nog vrijwel leeg stond. Nu de stad weer booming is, kan er niet snel genoeg gebouwd worden. Maar waar komen al die bouwmaterialen eigenlijk vandaan, en wat voor invloed hebben we daarmee buiten de stad? Hoe zorgen we dat ook anderen kunnen leven in het landschap?

Marloes geeft begeleidend bij deze expositie een uitgebreide lezing bij Concordia op 25 april.
Op 28 april is er bij XPO een feestelijke finissage, waarbij een deel van het werk mee naar huis genomen mag worden!

De werkperiode in Leipzig en de daaruit voortkomende werken zijn mede mogelijk gemaakt dankzij een stipendium van de Gemeente Enschede voor internationale uitwisseling.

Opening: 18/04/2019 om 17:00
Periode: 18/04 – 28/04/2019
Open: vr./ za./ zo. 12:00-17:00
Locatie: Stroinksbleekweg 2, 7523 ZL, Enschede

Vanwege Pasen zo. 21/04 gesloten en ma. 22/04 open.

www.marloesstaal.com
www.areholland.com
www.xpo.nu