30 september: UITfestival, Culturele Zondag, Oude Markt

Op 30 september 2018 staat de Culturele Zondag in het teken van het UITfestival. De Oude Markt van Enschede wordt omgetoverd in een plek vol muziek, theater, dans en allerlei vormen van kunst. Het is tevens de start van het nieuwe culturele seizoen dus veel culturele instellingen laten zien wat er in de komend najaar, winter en voorjaar te zien en te doen is in de stad. 

Professionals, amateurs en culturele instellingen worden van harte uitgenodigd om mee te doen en aan te haken bij het thema. Heb je interesse? Stuur dan voor 11 juli een mail naar audry@culturelezondagenschede.nl Je krijgt dan meer informatie en een aanmeldformulier toegestuurd. 

Meer info over de Culturele Zondagen 

Aftrap van het culturele seizoen.

Wil je je als culturele professional, instelling of amateurvereniging graag laten zien aan het publiek? Of zoek je NIEUW publiek? Zoek je nieuwe leden? Wil je try outen of je nieuwe concert, voorstelling, expositie of creatieve cursus aan de man & vrouw brengen. Meedoen aan een Culturele Zondag is dan echt iets voor jou! 

De Culturele Zondag in Enschede is een uitgelezen kans om jezelf op een laagdrempelige manier, op bijzondere locaties in de binnenstad, aan het publiek te presenteren. Dat gebeurt in een gezellige festivalsfeer waar bezoekers kunst en cultuur live beleven en waar jong en oud zelf actief aan de slag kan gaan. 

Hoe het werkt 

Het publiek dat in de binnenstad loopt krijgt een timetable en daarmee kan het bezoek aan het evenement beginnen. Straten, pleinen, kerken, winkels en horecagelegenheden worden omgedoopt in tijdelijke podia, expositieruimtes en workshoplocaties. Hier treden muzikanten en theatermakers op en laten kunstenaars hun werk zien of nodigen het publiek uit om zelf iets te creëren. De Culturele Zondag-organisatie zorgt voor de faciliteiten: vergunningaanvraag, een locatie (binnen, buiten, tent, etc.), gewenste technische faciliteiten, algemeen meubilair, aankleding en signing, catering en de promotie.

Het thema 

Elke Culturele Zondag heeft een specifiek thema. Op 30 sept is dat het UITfestival. 

Meer info vind je op culturelezondagenschede.nl

Wat verstaan we onder kunst & cultuur? 

Het programma van een Culturele Zondag geeft ruimte aan verschillende kunst- en cultuur-disciplines in een evenwichtig en kwalitatief goed programma dat aantrekkelijk is voor het publiek om te bezoeken. Onder kunst en cultuur vallen: muziek, zang, dans, theater, beeldende kunst, fotografie, film, mode, literatuur/verhalen, cultureel erfgoed, architectuur, kunstgeschiedenis. Zowel professionele kunst en cultuur, als amateurkunst en cultuur, of een combinatie daarvan is welkom.